aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠοδαρικό για ΑΠΟΕΛ με επεισόδια και αποβολές προπονητών

Ποδαρικό για ΑΠΟΕΛ με επεισόδια και αποβολές προπονητών

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που σημαδεύτηκε από οκτάλεπτη διακοπή λίγο πριν το τέλος, δύο αποβολές προπονητών (Καϊάφα, Μπαλταζάρ), κόκκινη κάρτα στον Κεϊτά για αντιαθλητικό κτύπημα στον Βούρο, κίτρινες σε Βάτερμαν, Ρόμο, Αραμπατζή και είσοδο πρόεδρων στο γήπεδο ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 1-0 του Ερμή και έκανε ποδαρικό στο πρωτάθλημα χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μοράις στο 21΄.

Ρεσιτάλ δοκαριών και… ένδεκα βήματα

Mε ρωσική ρουλέτα έμοιαζε το πρώτο ημίχρονο, καθώς ο ΑΠΟΕΛ είχε μεν την κατοχή της μπάλας, όμως ο Ερμής ήταν αυτός που απείλησε δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Γεωργίου (4’) και Μαρτίνιουκ (7’), με το σουτ του τελευταίου να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Βάτερμαν.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Μπρούνο Μπαλταζάρ ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο, και αφού προειδοποίησαν με τους Τάμαρι (12’) και Ενσούε (16΄) κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τάμαρι από τον Εμπαλό στο 20’.

Ο αμυντικός του Ερμή ανέτρεψε με το πόδι τον ακραίο επιθετικό του ΑΠΟΕΛ και ο Λουκάς Σωτηρίου καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα με την «κατάρα» της Αστάνα, όπου αστόχησαν σε τέσσερις εκτελέσεις.

Ο μοναδικός παίκτης που ευστόχησε στο Καζακστάν από τους πέντε που κλήθηκαν, ο Νούνο Μοράις, ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Αραμπατζή δίνοντας προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ.

Στο 34’ ο Ερμής είχε δεύτερη τεράστια ευκαιρία για γκολ με το Ντίντακ να σουτάρει εκτός περιοχής , τον Βάτερμαν να αλλοιώνει την πορεία της μπάλας, η οποία κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω. Στο 41’ ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ να δώσει συνέχεια στο ρεσιτάλ δοκαριών, με τον Νούνο Μοράις να εκτελεί φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή.

Ίδιο σκηνικό, τρίποντο με άγχος

Με τον Ερμή να είναι πιο δραστήριος και απαιτητικός άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο. Σε διάστημα τριών λεπτών 50’-52’ οι φτεροπόδαροι έφτιαξαν δύο ευκαιρίες με τον Γεωργίου αρχικά και τον Ντίντακ ακολούθως να μην σημαδεύουν σωστά.

Στο 88’ της αναμέτρησης ένα αντιαθλητικό κτύπημα του Κεϊτά στον Βούρο προκάλεσε σύρραξη μεταξύ των παικτών και των πάγκων των δύο ομάδων. Εισήλθαν στο γήπεδο οι προπονητές και οι πρόεδροι των δύο ομάδων.

Μετά από οκτώ λεπτά επανάρχισε ο αγώνας με τον Λουκά Σωτηρίου να αποβάλλει τους δύο προπονητές (Κώστας Καϊάφα, Μπρούνο Μπαλταζάρ), να δείχνει κόκκινη στον Κεϊτά και κίτρινη στους Βάτερμαν, Ρόμο και Αραμπατζή.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ

Ερμής (Κώστας Καϊάφας): Αραμπατζής, Μαλόν (9′ Ψάλτης), Εμπαλό, Κουατσίκα, Μαρτίνιουκ, Φυλακτού (71′ Ταραλίδης), Γκουλόν, Ντίντακ, Κιπιάνι, Γεωργίου, Κεϊτά

ΑΠΟΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βάτερμαν, Eνσούε (31′ Μιλάνοφ), Ιωάννου, Καρλάο, Βούρος, Μοράις, Σόουζα (60′ Γκέντζογλου), Ζαχίντ, Εφραίμ (72′ Ντελατόρε), Τάαμαρι, Ρέζα

Σκόρερ: 24′ Μοράις

Κίτρινες: Κουατσίκα, Εμπαλό,Αραμπατζής / Μιλάνοφ, Βάτερμαν, Ρόμο

Αποβολές: Καϊάφας, Κεϊτά / Μπαλταζάρ

Γήπεδο: N. PAPAS ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας

Α’ βοηθός: Δημητριάδης Μάριος

Β’ βοηθός: Τζιωρτζής Ομηρος

Τέταρτος: Νεοκλέους Νικόλας

Παρατηρητής διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης

Ακολουθεί το live της αναμέτρησης



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ