aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠιέρος, των μόλις €5.000 μηνιαίως!

Πιέρος, των μόλις €5.000 μηνιαίως!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο (και πολύ σημαντικό) στάδιο. Σε έναν σύλλογο του επιπέδου του ΑΠΟΕΛ, οι όσο γίνεται περισσότερες συμμετοχές για έναν 23χρονο Κύπριο ποδοσφαιριστή αποτελεί αναμφιβόλως όνειρο ζωής, ανεξαρτήτως των οποίων… συγκυριών ενδεχομένως προκύψουν.

Στο δεύτερο στάδιο, αφότου δηλαδή καπαρώσει θέση στις αρχικές επιλογές του προπονητή, καλείται ν’ αντέξει την πίεση, να «νικήσει» το άγχος, κλείνοντας παραλλήλως τ’ αφτιά στις επικρίσεις των μονίμων ανικανοποίητων. Και με την αγωνιστική του παρουσία να μοιράζει κατά κάποιο απαντήσεις σε όσους τον θεωρούν ακόμη «μωρό».

Γιατί, από τον Ιανουάριο και εντεύθεν, από την περίοδο δηλαδή που ο Πιέρος Σωτηρίου μονιμοποιήθηκε στη γραμμή κρούσης (και παραλλήλως στην Εθνική μας!) και τι δεν ακούει κατά καιρούς. Δεν σαστίζει, δεν τα βάζει κάτω όμως και βλέπει μόνο μπροστά.

Αφορμή για όλα αυτά δεν αποτελεί ασφαλώς, το γεγονός πως πέτυχε προχθές δύο γκολ επί της Νέας Σαλαμίνας και αβίαστα μπορεί να οδηγηθεί το μυαλό ορισμένων ότι αίφνης έγινε ο φόβος και ο τρόμος των πορτιέρο. Γνωρίζει και ο ίδιος, εξάλλου, ότι ακόμη το παλεύει για να μάθει τα μυστικά της θέσης στην κορυφή της επίθεσης.

apoel-pieros-sotiriouΕκείνο που δεν μπορεί, εν τέλει, να αμφισβητήσει κανείς, είναι την προσπάθειά του, τη συμβολή του και πρωτίστως την εξέλιξή του. Πιστεύει στιε δυνατότητές του, έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και πολύ περισσότερο δεν απογοητεύεται με την πρώτη χαμένη ευκαιρία. Κάτι θα είδε, δηλαδή, το καλοκαίρι του 2013 ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και επιθυμούσε την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό, επενδύοντας σε αυτόν.

Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή 23 ετών. Την ίδια ώρα που αρκετοί συνομήλικοί του ψάχνουν (με το κερί) μια θέση στην ανδρική ομάδα, αυτός αποτελεί εδώ και μήνες τον βασικό φορ της πρωταθλήτριας. «Δεν είμαι πλέον μωρό», δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ο Πιέρος. «Ο καθένας μπορεί να λέει και να γράφει ό,τι θέλει… Το μόνο που με απασχολεί είναι να συνεχίσω να δουλεύω», λέει στο στενό του περιβάλλον και προχωρά, θέτοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά.

Και για όσους ρωτούν και ψάχνουν για το συμβόλαιο που διατηρεί στον ΑΠΟΕΛ, προφανώς σε μια προσπάθεια να κάνουν συγκρίσεις, έχουμε την απάντηση. Λαμβάνει 5.000 μηνιαίως (δεν υπολογίζονται τα μπόνους).

Δηλαδή, είναι από τους χαμηλά αμειβόμενους στον σύλλογο της Λευκωσίας και αναμφιβόλως οι απολαβές του σε σχέση με τους επιθετικούς που βρίσκονται στο ρόστερ ή πέρασαν τα τελευταία χρόνια από το προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» είναι από τη γη έως τον ουρανό ή αν το προτιμάτε σαν τη νύχτα με τη μέρα!

apoel-pieros-sotiriou-jpgΗ ανανέωση του συμβολαίου του

Δεν θα αργήσει η στιγμή που ο Σωτηρίου θα κληθεί από τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ώστε να ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο εκπνέει τέλος της τρέχουσας σεζόν. Με δεδομένο το γεγονός πως από τον ερχόμενο Ιανουάριο έχει το δικαίωμα να μπει σε συζητήσεις με άλλον σύλλογο, είναι κάτι που βεβαίως γνωρίζει η διοίκηση και παίρνει ήδη τα μέτρα της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ