aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετρίδης: «Θα ήταν άδικο να χάναμε αυτό το πρωτάθλημα, δικαιώθηκαν οι κόποι μας»

Πετρίδης: «Θα ήταν άδικο να χάναμε αυτό το πρωτάθλημα, δικαιώθηκαν οι κόποι μας»

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet «Kick of» με την Άνδρεα Καφά και μίλησε για όλα όσα αφορούν τους γαλαζοκίτρινους. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και τι πέρασε μέχρι να σηκώσει την κούπα, τον ιδιόρρυθμο Σα Πίντο, τον νέο τεχνικό Νταβίντ Γκαγιέγο αλλά και τις ανανεώσεις συμβολαίων.

Όσα δήλωσε ο Πρόδρομος Πετρίδης:

Το πρώτο του σχόλιο: «Μεγάλη η κούραση. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ξεκουραστώ, πρέπει να ετοιμαστούμε για τη νέα σεζόν».

Για τις δυσκολίες: «Ήταν στα χρονικά μου, η πιο δύσκολη σεζόν. όντως ήταν η τέταρτη σεζόν χωρίς Ευρώπη και το οικονομικό αυξανόταν όσον αφορά στις λύσεις. Οι αποκλεισμοί από την Ευρώπη, η τιμωρία του προπονητή, τα κριτήρια κάθε τριμηνία… Με 24ωρη δουλειά, όλη η ομάδα βρίσκαμε την δύναμη να λύνουμε τα προβλήματα».

Για το αν πίστεψε σε κάποια φάση πως δεν θα τα κατάφερνε ο ΑΠΟΕΛ: «Μέχρι τα play off, είπα πως η ομάδα θα είναι εκεί, θα μπει με τις καλύτερες συνθήκες. Ταρακουνήθηκα στα play off όταν είδα την ομάδα να πέφτει. Ήταν ντέρμπι τα παιχνίδι. Όταν χάσαμε από την Ανόρθωση, κλονίστηκα. Όταν χάσαμε από την Ομόνοια, πήραμε το δώρο από την Ανόρθωση. Πίστευα στην ομάδα, ειδικά όταν ο τελικός θα γινόταν στο ΓΣΠ. Έβλεπα την πίστη των παικτών. Ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, ο ΑΠΟΕΛ ήταν πρώτο από τον Νοέμβριο, ήταν σταθερό. Θα ήταν άδικο αν το χάναμε. Κάναμε κάθε εβδομάδα τεστ κοπώσεως (σ.σ. γέλια)».

Για το οικονομικό: «Συνεχώς μιλάμε για το οικονομικό πρόβλημα, εμείς το αναφέραμε πρώτοι. Απλά δεν είμαστε πληρωμένοι τέλος του κάθε μήνα. Ότι όμως δεσμευτήκαμε το παίρνουν οι παίκτες. Επειδή υλοποιούσαμε αυτά που λέγαμε, δεν προέκυψαν προβλήματα. Προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά στους παίκτες, να μην επηρεάζεται η ομάδα. Συντέλεσαν όλοι σε αυτό. Και ο προπονητής και οι παίκτες».

Για τον χαρακτήρα του Σα Πίντο: «Ήξερα ότι ήταν ιδιόρρυθμος χαρακτήρας. Είχαμε 2-3 επεισόδια στην αρχή, μιλήσαμε, αναλύσαμε. Δύσκολα αλλάζουν χαρακτήρες. Μέχρι να συνηθίσουν οι παίκτες την εκρηκτικότητα του, τον ενθουσιασμό του… Μετά ήταν καλύτερα τα πράγματα. Στο τέλος όλοι κάναμε υποχωρήσεις, συμβιβασμούς. Υπάρχουν και όρια που λες φτάνει».

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος που τον κράτησε στον πάγκο: «Απόλυτα. Υπήρχε η πίεση, ειδικά μετά την τιμωρία. Δούλεψε η χημεία με τον βοηθό. Μετά ήταν εσωτερικά συμβάντα με συμπεριφορές που ήμασταν έτοιμοι να πούμε φτάνει. Μετά ήταν κάποιες δοκιμασίες λόγω εγωισμού που στοίχησαν στην ομάδα… Είχαν μείνει 4-5 αγωνιστικές, θεώρησα πως δεν ήταν σωστό να γίνουν αλλαγές. Είμαι πολύ κοντά στην ομάδα, βλέπω τι γίνεται. Δικαιωθήκαμε. Έπειτα, έγινε ένα παγόβουνο. Ήταν αδύνατο να ανταποκριθούμε στις οικονομικές του απαιτήσεις αλλά αν το θέλαμε θα βρίσκαμε λύση. Όμως, δεν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε».

Για την επιλογή Γκαγιέγο: «Το πρώτο που βλέπουμε σε ένα προπονητή, είναι να έχει ευρωπαϊκή προϊστορία. Να ξέρει το κυπριακό πρωτάθλημα, τον ΑΠΟΕΛ, το ρόστερ. Ο χρόνος είναι λίγος για προετοιμασία έτσι θα πρέπει να ήταν σύντομη η προσαρμογή. Είδαμε τον Γκαγιέγο στην Ανόρθωση, πήραμε κάποιες πληροφορίες από την Ανόρθωση, από παράγοντες κτλπ… Εννέα από τα δέκα, ήταν θετικά σχόλια. Δεν έχει σημασία όμως. Αξιολογήσαμε πως αγωνιζόταν η ομάδα… Πάντα υπάρχει ρίσκο, όποιο προπονητή κι αν προσλάβεις. Το πιο κύριο είναι να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές. Το πρώτο που βλέπω είναι αν μπορεί να κάνει τους παίκτες να δίνουν το 100%. Πιστεύω πως μπορεί ο Γκαγιέγο. Γνωρίζει την ομάδα, έχει προϊστορία στην Ευρώπη. Παρά να ψάχνουμε στο άγνωστο, κινηθήκαμε εκεί που γνωρίζαμε».

Για το αν ήταν νούμερο ένα στη λίστα και ο Δώνης: «Δεν είναι τυχαίο που ακούγεται πάντα ο Δώνης. Μιλάμε τακτικά, μιλήσαμε και τον Δεκέμβριο. Μιλάμε συχνά. Τον ενημέρωσα πως θα αλλάξω προπονητή και είσαι στα υπόψη μας. Έχει πολύ μεγάλο συμβόλαιο. Βρίσκαμε πως αυτή τη στιγμή θα ήταν δύσκολο να συνεργαστούμε. Ήταν στην ίδια θέση με τον Γκαγιέγο. Άλλα πλεονεκτήματα ο Δώνης, άλλα ο Γκαγιέγο. Είχαμε άλλες 1-2 περιπτώσεις όμως αυτή τη στιγμή πιστεύουμε πως ο Γκαγιέγο είναι ο ιδανικός. Με τους προπονητές δεν μπορεί να ξέρεις ποτέ».

Για το τεχνικό τιμ του Γκαγιέγο: «Είμαι πολύ ζεστός στον διευθυντή ποδοσφαίρου. Είναι υπεύθυνος για όλα όσα αφορούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα και όχι να πει του προπονητή ποια ενδεκάδα να παρατάξει. Δεν μπορείς ένα τεχνικός διευθυντής να υποβάλλει. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Γι’ αυτό και δεν θα προσλάβω εγώ τεχνικό διευθυντή. Διευθυντή ποδοσφαίρου θα προκύψει σύντομα».

Για τον Κβιλιτάια: «Η επιθυμία του είναι να μείνει στον ΑΠΟΕΛ. Όπως μας είπε, δέχθηκε μια δελεαστική πρόταση από συγκεκριμένη ομάδα. Συμφωνήσαμε, έκανε μεγάλη υποχώρηση. Μετά τον πήραμε ξανά τηλέφωνο, του ανέβασα την προσφορά, συμφωνήσαμε ξανά. Όμως ελπίζω πως θα έχω τις υπογραφές του μέχρι το βράδυ. Διαφοροποιήθηκαν οι όροι, με μπόνους κτλπ. Είναι μεγάλη η προσφορά. Έπρεπε να του δείξουμε κι εμείς πως θα έπρεπε να τον ανταμείψουμε. Φτάσαμε στα όρια μας, ελπίζω πως σήμερα θα έχουμε κατάληξη».

Για τον Ντάλσιο και το μεταγραφικό πλάνο: «Κάναμε και για εκείνον μια πολύ καλή προσφορά. Δεν θα μετακινηθώ ούτε ένα ευρώ. Ζητά περισσότερα. Δεν ξέρω πότε θα απαντήσει, του βάλαμε deadline 48 ώρες. 18 Ιουνίου αρχίζουμε προετοιμασία. Θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες μας. Ένα αριστερό μπακ, δύο σέντερ φορ, ένα επιτελικό μέσο. Για τον Βιγιαφάνες πρέπει να δούμε αν μπορεί να συνεργαστεί. Αν ανανεώσει ο Κβιλιτάια και ο Ντάλσιο μας απομένουν τρεις θέσεις, αν όχι πέντε.

Για τον λόγο του Γκαγιέγο: «Στην εκάστοτε θέση, δίνονται 3-4 περιπτώσεις. Αρχίζουμε από την πρώτη και πάει λέγοντας. Στο αγωνιστικό, τον λόγο έχει ο προπονητής. Εκτός και αν φέρει περίπτωση που είναι τοπ. Τότε θα τον πάρουμε».

Για τους Κύπριους: «Φέτος θα ενσωματωθούν 3-4 περιπτώσεις Κυπρίων από τις ακαδημίες. Θα περιμένουμε τις εισηγήσεις από τους προπονητές των ακαδημιών. Θα τους παραχωρήσουμε δανεικούς ώστε να έρθουν πιο έτοιμοι».

Για το οικονομικό πλάνο: «Πρέπει να πάμε μέχρι τα play off του Champions League. Να πάμε στο Europa League μέσω του Champions League. Για να είναι βιώσιμη η επόμενη σεζόν. Το πιο σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Γι’ αυτό κρατήσαμε τον βασικό κορμό».

Για την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου: «Θα νιώθω όταν μπουν τα θεμέλια. Ήταν μια πολύχρονη προσπάθεια, δέχθηκα χλευασμό, κριτική. Η επιμονή και η υπομονή μου μας βοήθησαν… Ήρθε ο κ.Ιορδάνους και μπήκε το νερό στ’ αυλάκι. Έχουμε εξασφαλίσει τη γη, είμαστε προχωρημένοι στα σχέδια. Πήραμε τις προκαταρκτικές εκθέσεις από το κράτος. Έρχονται οι Γάλλοι αρχιτέκτονες στην Κύπρο. Προχωράμε για την άδεια. Είναι ένα τεράστιο όνειρο για όλους του ΑΠΟΕΛίστες. Θα βάλει τον ΑΠΟΕΛ σε άλλα μεγέθη. Θα είναι ένα γήπεδο με πολυχώρους ώστε να λειτουργεί καθημερινά. Θα δούμε πως θα το κάνουμε όσο γίνεται καλύτερα».

Για το αν σκέφτηκε τον εαυτό του εκτός ΑΠΟΕΛ: «Πάντοτε υπάρχει σαν σκέψη. Και πριν δύο χρόνια όταν όλα πήγαιναν στραβά… Πείσμωσα, είπα θα το παλέψω. Βρήκαμε τους τρόπους, θυσιαστήκαμε. Δικαιωθήκαμε φέτος και ελπίζω και στην Ευρώπη. Θέλω να υλοποιήσω κάποιους στόχους σαν πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ. Ελπίζω να μπορέσω να τους υλοποιήσω και να αποχωρήσω».


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ