aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠαιχνίδι-«ακτινογραφία» για τον ΑΠΟΕΛ!

Παιχνίδι-«ακτινογραφία» για τον ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Οι υποχρεώσεις πολλές, το πρόγραμμα βαρύ, έχει και τις απουσίες του. Ο ΑΠΟΕΛ όμως δεν μπορεί παρά να κοιτάξει μπροστά και να τραβήξει κουπί. Σε ένα γήπεδο όπου ανέκαθεν αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθότι απ’ όποια σκοπιά και να το δούμε πρόκειται για παιγνίδι ντέρμπι. Η ΑΕΛ μάλιστα προέρχεται από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα και ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει. Το μόνο παρήγορο είναι ότι οι γαλαζοκίτρινοι είναι μαθημένοι στα δύσκολα…

Ό,τι κι αν λέγεται, ό,τι κι αν γράφεται, ότι είναι ακόμα νωρίς, ο δρόμος είναι μακρύς, σε τέτοιο επίπεδο, όπως είπε και ο Κρίστιανσεν, «εμείς όπου κι αν παίζουμε (σ.σ. στην Κύπρο) παίζουμε για τη νίκη». Δεν μπορεί να κάνει ή να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο οι γαλαζοκίτρινοι θα κάνουν γενικό «check up»! Στις αντοχές, στη δύναμη, στην ταχύτητα, στην ευελιξία, στην ποιότητα, στο πάθος, στην αποφασιστικότητα, όπως βέβαια και στη διαχείριση του αγώνα. Κι αυτό γιατί η αντίπαλός τους συγκεντρώνει όλα τα πιο πάνω στοιχεία κι ας βρίσκεται πέντε βαθμούς πιο κάτω από αυτούς.

Η βαθμολογικη διαφορά που χωρίζει τις δυο ομάδες αποτελεί από μόνη της θέμα. Αν ο ΑΠΟΕΛ φύγει με τη νίκη από το Τσίρειο, αυτόματα βγάζει νοκ άουτ από την καταδίωξη την ομάδα της Λεμεσού. Με ισοπαλία την κρατά σε απόσταση, αν όμως τη νίκη πάρει η ΑΕΛ, οι πρωταθλητές θα βρεθούν άσχημα μπλεγμένοι. Σημειώστε δε ότι μεγάλης σημασίας θα έχει και το αποτέλεσμα στο ΓΣΠ ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΕΚ. Μέσα σ’ όλα αυτά είναι το ταξίδι στο Καζακστάν των -25 βαθμών, για το παιγνίδι με την Αστάνα. Οπόταν τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Η απουσία του Μπερτόλιο για ορισμένους επίσης δημιουργεί θέμα, από την άλλη όμως είναι ο Μπρεσάν που εδώ και καιρό καλείται να δώσει μιαν οφειλόμενη απάντηση! Ο Βραζιλιάνος αναμένεται ότι θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα και θα σηκώσει το βάρος που του αναλογεί, όπως και οι υπόλοιποι που θα αγωνιστούν. Ένα παιχνίδι εκ των πραγμάτων «κλειδί» για τη συνέχεια, τόσο στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη, υπό την έννοια του κλίματος και της ψυχολογίας που θα δημιουργηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ