aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΌ,τι και αν του είπαν, το έζησε κιόλας…

Ό,τι και αν του είπαν, το έζησε κιόλας…

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο αγώνας είναι στο 62ο λεπτό και δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Μπαρμπόσα έχασε τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της Ντούντελανζ. Έφυγε μόνος από το κέντρο του γηπέδου, όμως την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο Μερκής, ο οποίος με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ. Λίγα λεπτά προηγουμένως ο Τούρπελ «σπατάλησε» κι’ αυτός την ευκαιρία που του δόθηκε απέναντι από τον Βάτερμαν.

Ενδιάμεσα των δύο φάσεων είχαμε και την αντικατάσταση του Οάρ με τον Βάντερ. Η εξέδρα είχε πάρει «φωτιά». Το ένστικτο αυτοσυντήρησης λειτούργησε με αποτέλεσμα ο Μάριο Μπέιν να ακούσει και την άλλη πλευρά του οπαδού του ΑΠΟΕΛ. Διότι η αλήθεια είναι πως ο κόσμος της στήριξε την προσπάθεια από την αρχή με εξαίρεση εκείνο το πεντάλεπτο – δεκάλεπτο στο β’ ημίχρονο.

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχουν μεταφέρει στον Ολλανδό τεχνικό για την πίεση του κόσμου των γαλαζοκιτρίνων. Πολλές φορές είναι αφόρητη και για τους ίδιους τους παράγοντές του –και ο Πρόδρομος Πετρίδης το ξέρει πολύ καλά- αλλά ό,τι και να του είπαν, ό,τι και να άκουσε, ό,τι και να διάβασε, προχθές το έζησε κιόλας. Ήταν βάλσαμο για τον 53χρονο τεχνικό όταν ο Μπερτόλιο σκόραρε λίγα λεπτά αργότερα. Το χρονικό διάστημα που οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ άφησαν την υποστήριξη και το γύρισαν στη γιούχα ήταν λίγο. Όμως αρκετό για να αντιληφθεί πως το κοινό της ομάδας του ξέρει να αναγνωρίζει, αλλά και να σβήνει μεμιάς ό,τι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του.

Ένα δίκαιο, όσον αφορά στην ετοιμότητα των παικτών του, το έχει. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και κανείς δεν περιμένει ότι η ομάδα θα πρέπει να πετά φωτιές στο γήπεδο ντάλα καλοκαίρι. Από την άλλη, απέναντί του ήταν μια ομάδα χωρίς μεγάλη ποιότητα, όμως πολύ οργανωμένη, με συνοχή και καλά διαβασμένη. Άλλωστε με βάση τις ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι δικαιούνται να νιώθουν απογοητευμένοι από την ήττα.

Το έργο του κ. Μπέιν θα είναι δύσκολο και στον επαναληπτικό αν δεν μπορέσει να προσθέσει νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του. Τα απαραίτητα, για να είμαστε δίκαιοι, όπως καλύτερη φυσική κατάσταση, αυξημένη εκρηκτικότητα και να εμφανιστεί περισσότερο συμπαγής. Θα πρέπει σιγά – σιγά να μπαίνει στο πετσί και των οπαδών, έτσι ώστε να μπορέσει να προσφέρει όλα όσα εκείνοι προσδοκούν. Η αλήθεια, όταν στο ξεκίνημα του αγώνα ένα από τα πρώτα συνθήματα ήταν «φέρτε μας το ευρωπαϊκό», αντιλαμβανόμαστε όλοι πως ναι μεν κάνουμε την πλάκα μας, αλλά και από την άλλη είναι ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν συμβιβάζονται με μετριότητες γενικώς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ