aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟμόνοια-ΑΠΟΕΛ 0-1: «Ζωντανοί σαν ροκ συγκρότημα» (vid)

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 0-1: «Ζωντανοί σαν ροκ συγκρότημα» (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρόκριση επικρατώντας 1-0 εις βάρος της Ομόνοιας και είναι ακόμα ζωντανός στη σεζόν. Το ήθελε, το πίστεψε και δικαιώθηκε, όντας καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ήρωας των γαλαζοκιτρίνων ο Φακούντο Σαβάλα με γκολ στο 81’, που έκρινε την πρόκριση σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου παιχνιδιού. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, με το μυαλό προφανώς στο ντέρμπι κορυφής του ερχόμενου Σαββάτου με την ΑΕΛ, κάτι που στο τέλος της ημέρας τους στοίχησε.

Το ματς

Στο… σανίδι του πρώτου ημιχρόνου είχε έναν πρωταγωνιστή και φορούσε γαλαζοκίτρινα. Στο μεγαλύτερο διάστημά του, το σκηνικό εκτυλίχθητε γύρω από την περιοχή των πρασίνων. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι κρατούσαν την κατοχή μπάλας κατά 71% και ο Φαμπιάνο είχε πολλή δουλειά.

Καταγράφηκαν πέντε κραυγαλέες ευκαιρίες, με τον Βραζιλιάνο να πρωταγωνιστεί, ενώ είχε για άξιο συμπαραστάτη τον Τζιωνή! Στο 13’ και στο 16’, ο κίπερ του «τριφυλλιού» είπε «όχι» στον Ζαχίντ, στο 26’ ο Κύπριος μεσοεπιθετικός απέκρουσε στη γραμμή μετά από κεφαλιά του Ενσούε και στην εξέλιξη ο Φαμπιάνο απέκρουσε μετά από σουτ του Κλωναρίδη. Στο 35’ και πάλι ο Τζιωνής έδιωξε στη γραμμή μετά από κεφαλιά του Σάντος, ενώ στο 43’ ο Ενσούε με αστόχησε με το κεφάλι.

Την ίδια ώρα, η Ομόνοια είχε καταγράψει μόλις μία καλή στιγμή. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κίκο, ο Γκόμες με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ. Υπήρχε και η σπουδαία απόκρουση του Ουζόχο σε κοντινό σουτ του Τζιωνή στο 41’, αλλά στη συνέχεια υποδείχτηκε οφσάιντ στην αρχή της φάσης ο Ντούρις.  Έτσι, με το τέλος του πρώτου 45λεπτου οι τυπικά γηπεδούχοι αισθάνονταν ανακουφισμένοι που είχαν ακόμα σκορ πρόκρισης.

Πέρα από τις ευκαιρίες, όμως, υπήρχε και φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΠΟΕΛ. Μετά το σουτ του Ζαχίντ στο 16’, η μπάλα χτύπησε στο ανοιχτό χέρι του Μαυρία, αλλά ο διαιτητής Τιμόθεος Χριστοφή και ο VAR Βασίλης Δημητρίου άφησαν το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Με την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, δεν επέστρεψε ο -πολύ δραστήριος σήμερα- Κλωναρίδης στον αγωνιστικό χώρο και τη θέση του πήρε ο Κατσαντώνης (δεύτερη αλλαγή για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, καθώς στο 22’ αντικαταστάθηκε αναγκαστικά ο Ανουάρ από τον Λουντεμό).

Η Ομόνοια δεν μπορούσε να ήταν σε όλο το παιχνίδι τόσο παθητική και με την επανέναρξή του άρχισε να ανεβάζει στροφές. Άρχισε να κερδίζει ποσοστό κατοχής, κυνηγώντας το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ και θα έκοβε τη φόρα του ΑΠΟΕΛ. Είχε μία φάση με τον Γκόμες στο 54’, ωστόσο η συνέχεια ήταν ισοδύναμη. Στο 74’ ο Μπεργκ έριξε στο γήπεδο τους Λοΐζου και Κούσουλος αντί των Μποτεάκ και Παναγιώτου, θέλοντας να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Τζιωνής έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία των πρασίνων, πλασάροντας και στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Εντονγκαλά έκλεψε την μπάλα από τον Κίκο και μπήκε στην περιοχή, οι Κατσαντώνης και Γκάρνερ περίμεναν πάσα, αλλά η καθυστέρηση του Κονγκολέζου έδωσε την ευκαιρία στον Λανγκ να παρέμβει σωτήρια.

Στο 81’ όμως ήρθε η ώρα του Σαβάλα, ο οποίος άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ. Προηγουμένως σέντραρε ο Ζαχίντ, έπιασε την κεφαλιά ο Κατσαντώνης, ακολούθησε πισινή κεφαλιά του Μαυριά και η μπάλα… προσγειώθηκε στο πόδι του Αργεντινού.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Μαυρίας, Λούφτνερ, Λανγκ, Κίκο (79′ Λέτσγιακς), Γκόμες, Παναγιώτου (74′ Κούσουλος), Τζιωνής, Μποτεάκ (74′ Λοϊζου), Παπουλής (83′ Ασάντε), Ντούρις (83′ Τσέποβιτς).

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Ενσούε, Βινίσιους, Σάντος, Σαβάλα, Ανουάρ (22′ Λουντέμο), Ζαχίντ, Ντε Βινσέντι (77′ Μπεν Σαχάρ), Κλωναρίδης (46′ Κατσαντώνης), Εντονγκαλά (85′ Άρτουρ Ζόρζε), Γκάρνερ (85′ Σατσιάς).

Σκόρερ: – / Σαβάλα 81′

Κίτρινες: – / Βινίσιους.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

4ος: Σωτηρίου Λούκας.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ