aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι αντιθέσεις του ΑΠΟΕΛ

Οι αντιθέσεις του ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

[email protected]

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Δύο σημαντικές αντιθέσεις παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα στους αγώνες του ΑΠΟΕΛ. Η πρώτη, που το κρατά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, είναι η επιλογή που παρέχει στους ποδοσφαιριστές του ο Γιώργος Δώνης, κοιτάζοντας και ο ίδιος το συμφέρον του και κατ’ επέκταση της ομάδας του. Για να μπορέσει να ξεκλειδώσει τις κλειστές άμυνες που συνήθως βρίσκει απέναντί του, επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές του «την αξιοπρέπεια του δημιουργού» στον αγωνιστικό χώρο. Δηλαδή, προσαρμόζει το πνεύμα τους στο παιχνίδι, αφήνει την ελευθερία κινήσεων να υπερτερεί της αυστηρής νοητής γραμμής της τακτικής και των όσων περικλείει.

Αυτό διαπιστώθηκε πολύ περισσότερο προς το τέλος της προχθεσινής αναμέτρησης με την Πάφο όπου πλέον ανέλαβε δράση το ταλέντο και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών, αν και η αλήθεια αναδείχθηκε πολύ νωρίτερα στο πρώτο γκολ της ομάδας του. Όσο επιτρέπει στους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές να έχουν δημιουργία στο παιχνίδι τους μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλύτερες ημέρες. Τα δυσδιάκριτα όρια μέχρι να πέσουν στα επίπεδα της αναρχίας οφείλει να τα αντιληφθεί εγκαίρως, έτσι ώστε να μπορεί να συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Παράλληλα, όμως, για να έρθουμε και στη δεύτερη αντίθεση, βλέπουμε το περίγραμμα κάποιων γεγονότων χωρίς να αντιλαμβανόμαστε με πρώτη ματιά τη λεπτομέρεια που τα διαβρώνει. Ότι κράτησε τον Σάλαϊ για 75 λεπτά στον αγώνα ήταν και πολλά. Ο Ούγγρος κοιτάζει περισσότερο τη δική του πάρτι και πώς να κερδίσει σε προσωπικό επίπεδο παρά το συλλογικό συμφέρον. Γι’ αυτό και πολλές φορές προσπαθεί να πάρει φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή, εκμαιεύοντάς το, ενώ υπάρχουν ελεύθεροι συμπαίκτες του που θα μπορούσαν να φτιάξουν ευκαιρία για γκολ.

Επίσης, η άμυνα μπάζει σχετικά πολύ εύκολα μετά τους τραυματισμούς των Βάτερμαν, Καρλάο, Ρουέδα, Μιλάνοφ και Λάγο. Άλλως πως ξεκίνησε η χρονιά και άλλως πως ολοκληρώνεται. Ωραίος επιθετικά ο Ενσούε, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνά πως ο προπονητής του τον έχει επιλέξει ως δεξιό οπισθοφύλακα. Ο Πολιάκοφ πρέπει να φροντίζει και τον Μερκή και ανάποδα. Το ευχάριστο για τον Ελλαδίτη τεχνικό είναι ότι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Το δυσάρεστο είναι πως ορισμένα συμπτώματα συνεχίζουν να παρατηρούνται. Η επιστροφή του Καρλάο ίσως βοηθήσει λίγο την ομάδα του, αλλά δεν είναι ικανός ένας ποδοσφαιριστής από μόνος του να φέρει την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση στον χώρο της μεσοαμυντικής γραμμής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ