aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛO Xάνι βροντοφώναξε μέχρι τ’ αυτιά του Πουρσαϊτίδη!

O Xάνι βροντοφώναξε μέχρι τ’ αυτιά του Πουρσαϊτίδη!

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Θεμέλια» για μια σπουδαία και ιστορική πρόκριση έβαλε ο Ολυμπιακός. Οι μαυροπράσινοι επικράτησαν 4-2 της ΑΕΛ στο Μακάρειο, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης και έβαλαν βάσεις για συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια!

Η ομάδα του Τσεντομίρ Γιανέφσκι παρά τις πολλές και σημαντικότατες απουσίες όχι μόνο παρουσιάστηκε ανταγωνιστική απέναντι στην ΑΕΛ, αλλά κυριάρχησε πλήρως και έγινε η πρώτη φέτος που ματώνει τέσσερις φορές σε ένα αγώνα τα δίχτυα του Βοζίνια.

Η σπουδαία νίκη για τους μαυροπράσινους άφησε μαυροπράσινη γεύση, καθώς εάν απέφευγαν το γκολ του Ράιαν Μαέ στο 90’ τα δεδομένα ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Τετάρτης στο Τσίρειο θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Ο Τσεντομίρ Γιανέφσκι δήλωσε περήφανος για την εμφάνιση των Χάνι και Χαραλάμπους. Δύο νεαροί ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα εξαιτίας των πολλών απουσιών. Ο Ιορδανός εξτρέμ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του επί κυπριακού εδάφους, πέτυχε δύο τέρματα και βροντοφώναξε για τις ικανότητές του μέχρι τ’ αυτιά του Σάββα Πουρσαïτίδη. Θυμίζουμε πως ο Χάνι αγωνίζεται ως δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ στον Ολυμπιακό, αφού στους γαλαζοκίτρινους κανείς προπονητές έως τώρα δεν εκτίμησε ότι μπορεί ν’ αποτελέσει αξιόπιστη λύση.

Εξαιρετική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή είχε ο Στέφανος Χαραλάμπους. Μέχρι στιγμής είχε καταγράψει μόλις 49’ αγωνιζόμενος σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος ως αλλαγή, όμως δικαίωσε τον Γιανέφσκι για την επιλογή του να τον εμπιστευθεί στο κρισιμότερο (μέχρι το επόμενο) παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αποκορύφωμα της εμφάνισής του ήταν το τέρμα που πέτυχε στο 50’ διανύοντας μεγάλη απόσταση με την μπάλα στα πόδια, έκανε το ένα – δύο με τον Μάντζη και αφού εξέθεσε τον Πσισιέ με μια όμορφη ντρίπλα νίκησε τον Βοζίνια.

Ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό χωρίς τον Σαρφό που συμπλήρωσε απαγορευμένο αριθμό καρτών, όμως ο Γιανέφσκι εύχεται πως θα έχει διαθέσιμο τον Γουστάβο ντα Κόστα και σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας τους Σαμπίνια, Μάντζη και Ζαχαρίου. Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Κοστόφ, ο οποίος αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ