aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Θρύλος περιμένει τον Θρύλο! (pics)

Ο Θρύλος περιμένει τον Θρύλο! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με 2-1 από την Αστάνα στο Καζακστάν και πλέον περιμένει τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γιανγκ Μπόις στις 22:05 για να δει αν θα πάρει την πρόκριση από τα σήμερα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» προκρίνονται από τα απόψε αν η Γιανγκ Μπόις δεν νικήσει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Δίκαιη ήταν η νίκη της Αστάνα, η οποία «γύρισε» το παιχνίδι και ήταν αρκετά καλύτερη κατά την διάρκεια του αγώνα. Το σκορ του αγώνα άνοιξε ο Εφραίμ στο 31’, ενώ για την ομάδα από το Καζακστάν σκόραραν οι  Άνισιτς (59’) και Ντεσπότοβιτς (84’). Κόκκινη κάρτα δέχθηκε ο Αστίθ στο 32’.

Με γρήγορο ρυθμό ξεκίνησε ο αγώνας με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, με την Αστάνα όμως να είναι ελαφρώς πιο επιθετική. Τον ρυθμό έκοψε ο τραυματισμός του Καρλάο στο 15’ μετά από χτύπημα στο κεφάλι σε μονομαχία με τον Ντεσπότοβιτς. Αν και ο Βραζιλιάνος αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο, στην συνέχεια συνήλθε και κρίθηκε ορθό να συνεχίσει στον αγώνα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 26’όταν το συρτό σουτ του Σόμκο πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του ΑΠΟΕΛ. Τρία λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΕΛ είχε τις δικές του προϋποθέσεις για γκολ μετά από καλή εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ που πέρασε λίγο πιο πάνω από την οριζόντια δοκό.

Στο 31’ στην πρώτη του ουσιαστική φάση στην εστία της Αστάνα ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ με φοβερό γκολ του Γιώργου Εφραίμ. Μετά από μακρινή μπαλιά του Μοράις και κεφαλιά από τον Αλωνεύτη η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κύπριου μεσοεπιθετικού που από αρκετά δύσκολο σημείο σκόραρε.

Η χαρά δεν κράτησε πολύ για τους «γαλαζοκίτρινους», αφού ένα λεπτό αργότερα ο Αστίθ αποβλήθηκε ορθώς με απευθείας κόκκινη κάρτα όταν ανέτρεψε τον Καμπανάνγκα που έφευγε μόνος του με τον Βάτερμαν. Η Αστάνα πίεσε για την ισοφάριση στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, χωρίς όμως το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα.

Η επανάληψη ξεκίνησε πιο νωθρά από το πρώτο ημίχρονο, όμως σιγά-σιγά η Αστάνα επέβαλε το ρυθμό της. Στο 56’ έγινε και η πρώτη ευκαιρία του ημιχρόνου όταν ο Ντεσπότοβιτς σε τετ-α-τετ με τον Βάτερμαν δεν καταφέρνει να σκοράρει. Στο 59’ η Αστάνα κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του αγώνα, όταν μετά από μεγάλο λάθος του Βάτερμαν που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε εκτέλεση κόρνερ του Μιουσίκοφ, η μπάλα έφτασε στον Άνισιτς που δεν αστόχησε.

Το υπόλοιπο του ημιχρόνου ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της ομάδας από το Καζακσταν που μετά από αρκετές επικίνδυνες επιθέσεις στο 84’ «γύρισε» τον αγώνα με γκολ του Ντεσπότοβιτς σε σέντρα του Σόμκο. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν αναίμακτα, με την λήξη να βρίσκει τον ΑΠΟΕΛ να γνωρίζει την δεύτερη του ήττα στην φετινή φάση των ομίλων του Europa League, μετά την ήττα με 3-1 από την Γιανγκ Μπόις στην Ελβετία.

Αστάνα (Στανιμίρ Στόιλοφ): Έριτς, Άνισιτς, Λογκβινένγκο, Σίτοφ (77’ Νουσερμπάγιεφ), Σόμκο, Μιουσίκοφ (81’ Νουργκαλίγιεφ), Κάνιας, Μαξίμοβιτς, Μπεϊσεμπέκοφ, Ντεσπότοβιτς, Καμπανάνγκα (90’+3 Μαλίγ).

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (81’ Γιαννιώτας), Αλωνεύτης (35’ Αρτυματάς), Σωτηρίου, Ντε Καμάργκο (63’ Βάντερ).

Σκόρερ: 31’ Εφραίμ / 59’ Άνισιτς, 84’ Ντεσπότοβιτς.

Κίτρινες: Σόμκο, Μαξίμοβιτς, Άνισιτς, Καμπανάνγκα / Μοράις.

Αποβολές: – / Αστίθ.

Γήπεδο: Αστάνα Αρένα.

Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία).

Α’ βοηθός: Γιόοστ φαν Ζούιλεν.

Β’ βοηθός: Πατρίκ Λανγκάμπ.

Τέταρτος: Μπας φαν Ντόγνκεν.

Επιπρόσθετοι: Ντάνι Μακκέλι και Ντένις Χάιλερ.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ