aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛO Θρύλος κέρασε για τα γενέθλιά του, «είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό…»

O Θρύλος κέρασε για τα γενέθλιά του, «είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

To σύνθημα είναι κλισέ, αλλά αντιπροσωπευτικό: «Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό…». Ο ΑΠΟΕΛ, με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στην Καραμπάχ, έδινε την εντύπωση εξωγήινου που κατέβηκε στη Γη και… χάθηκε. Στο δεύτερο, αφού ο «γιατρός» Βιντ Μπέλετς προσέφερε τρεις φορές το φιλί της ζωής, ο Λούκας Σόουζα έδωσε ασπιρίνη στον Θρύλο, φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα (59’) και την πλήρη ανάρρωση του «ασθενή» ανέλαβαν οι Γιώργος Εφραίμ-Νικόλας Ιωάννου, δύο λεπτά πριν από το φινάλε.

Με αυτά και με αυτά, η ομάδα του Τόμας Ντολ πανηγύρισε την πρώτη επιτυχία στον 1ο όμιλο (2-1), γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο σήμερα τα 93 χρόνια ζωής και το σπουδαιότερο κρατά πλέον την τύχη στα χέρια της! Εάν κερδίσει την επόμενη αγωνιστική εκτός έδρας την Ντουντελάνζ και παραλλήλως η Καραμπάχ δεν έχει βαθμολογικό όφελος με τη Σεβίλη, τότε θα «πετάξει» στους 32 της διοργάνωσης! Αξίζει να σημειωθεί πως έφτασε στις 760.000 ευρώ από τους τέσσερις έως τώρα βαθμούς (570.000 ευρώ μπόνους νίκης, 190.000 ευρώ μπόνους ισοπαλίας).

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στο ζητούμενο είναι οι ακόλουθοι: Α) Οι τρεις σωτήριες επεμβάσεις του Βιντ Μπέλετς στο δεύτερο μέρος και έτσι, δεν «έγραψαν» δεύτερο γκολ οι Αζέροι (Μακσίμ Μεντβέντεφ 10΄). Β) Η είσοδος αρχικά του Μούσα Αλ Τάαμαρι και ακολούθως του Γιώργου Εφραίμ, με την αλλαγή του Κύπριου διεθνούς να μετατρέπει αυτομάτως τον σχηματισμό σε τετράδα στην άμυνα. Γ) Η επιμονή και κυρίως η πίστη των πρωταθλητών μας για τη νίκη, ιδιαίτερα με το γκολ της ισοφάρισης. Η γιούχα του κόσμου στο ημίχρονο για την απόδοση, είχε μετατραπεί σε επευφημίες.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πως το κάνεις δεν κατάλαβε κανείς, Χρόνια Πολλά!

Η αλήθεια είναι πως κατά τα πρώτα 55 λεπτά, το ματς παρέπεμπε σε αυτό της πρεμιέρας με την Ντουντελάνζ. Ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε χωρίς φρεσκάδα, διάθεση, πάθος, γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, κάθετες μπαλιές και εκρηκτικότητα. Ελαφρυντικό φυσικά δεν μπορούσαν να αποτελέσουν οι όποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα. Οι γαλαζοκίτρινοι αδυνατούσαν να κάνουν τα βασικά στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης. Έλειπαν οι εξτρέμ, τα στηρίγματα στους προωθημένους και η συνοχή μεταξύ των γραμμών.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Θρυλική νίκη με επική ανατροπή και γενέθλια με φόντο τους «32»

Δημιούργησαν την πρώτη τελική εντός εστίας στο 40ό λεπτό και αυτή από μακρινό σουτ ενός αμυντικού (Νικόλας Ιωάννου), κάτι που προφανώς λέει πολλά. Δεν έφτανε το γεγονός πως «πνίγηκαν» από την ασφυκτική πίεση της Καραμπάχ, μάζεψαν την μπάλα από το πλεκτό με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου, γεγονός που τους έδεσε τα πόδια (και το μυαλό). Οι Αζέροι διατήρησαν τη συγκέντρωσή τους παρά την αναγκαστική αλλαγή στο 16΄, δεν άφηναν περιθώρια αντίδρασης στον ΑΠΟΕΛ. Πίεζαν σ’ όλο το γήπεδο, έστηναν παγίδες στη μεσαία γραμμή και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αμυντικών των πρωταθλητών μας.

Έκαναν το μοιραίο λάθος. Δεν πήραν τα μηνύματα που έστειλαν οι παθιασμένοι πλέον παίκτες του Τόμας Ντολ. Πολύ περισσότερο όταν δέχθηκαν την ισοφάριση. Συνέχισαν να αναζητούν -κάποιες φορές άναρχα- το δεύτερο γκολ και εν τέλει, ο Θρύλος τους τιμώρησε, χωρίς να κάνει ουσιαστικά κάτι το τρομερό. Οι μονομάχοι, κατέγραψαν από τέσσερις τελικές εντός στόχου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ