aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ πρόεδρος του ΚΟΑ για Μακάρειο, ΑΠΟΕΛ και γήπεδο στη Λεμεσό

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ για Μακάρειο, ΑΠΟΕΛ και γήπεδο στη Λεμεσό

Στο ραδιόφωνο του Super ΣΠΟΡ FM μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης, κι αναφέρθηκε και στο Μακάρειο Στάδιο και κατά πόσον είναι εφικτό να παραχωρηθεί στον ΑΠΟΕΛ.

«Δεν υπάρχει οποιοδήποτε επίσημο αίτημα. Έγιναν συναντήσεις με τον πρόεδρος του σωματείου, το οποίο είναι το αναγνωρισμένο σώμα, έγιναν επαφές διερευνητικού χαρακτήρα, παρουσίαση σχεδιασμού και συμφωνήθηκε πως όταν ολοκληρωθεί να έρθει ως επίσημο αίτημα» ανέφερε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αν ήταν πρόσφατες αυτές οι συναντήσεις: «Όχι. Έχει χρόνια».

Αν ο ΚΟΑ είναι διατεθειμένος να το παραχωρήσει και αν γίνεται κάτι τέτοιο: «Δεν το έχουμε εξετάσει καν το θέμα, αφού δεν υπάρχει αίτημα. Ο ΚΟΑ είναι ανοιχτός στο να παραχωρήσει αθλητικούς χώρους, αν υπάρχει αίτημα που αιτιολογείται. Ο ΚΟΑ ακολουθεί δημόσιες συμβάσεις. Δεν είναι ιδιωτικός τομέας».

Για την παραχώρηση του Μακάρειου και κατά πόσο είναι εφικτό: «Δυνατότητα υπάρχει να παραχωρηθεί σε οποιοδήποτε έχει δικαιολογημένο αίτημα. Δεν υπάρχει όμως τίποτα επίσημο».

«Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα αφού το Μακάρειο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό σωματείων και ομοσπονδιών. Είναι ένας τεράστιος αριθμός αθλητικών φορέων. Όταν και εφόσον έχουν αίτημα θα δούμε αν μπορούμε να το παραχωρήσουμε σε οποιοδήποτε φορέα το αιτηθεί. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Δεν έχει ζητηθεί από την αρμόδια υπηρεσία να εξετάσει το θέμα. Έγιναν συναντήσεις, τότε με τον Χριστόφορο Ποταμίτη όταν ήταν στην προεδρία του ΑΠΟΕΛ στην προηγούμενη του θητεία. Επίσης, συνάντηση έγινε και με τον κύριο Πρόδρομο Πετρίδη ακριβώς για το ίδιο θέμα σαν πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Είναι όλες συζητήσεις ανεπίσημες και διερευνητικού χαρακτήρα. Δεν υπάρχει τίποτε».

Για το γήπεδο στη Λεμεσό: «Παρόλο που παρουσιάζεται μια σχετική καθυστέρηση πρέπει να πω ότι μια ομάδα τεχνοκρατών έχει αναλάβει το θέμα και σύντομα θα συμπληρωθεί ο φάκελος για έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλες οι προδιαγραφές επεξεργάζονται. Ενεργοποιήθηκε και το τμήμα φορολογίας. Έχει πολλές εμπλεκόμενες υπηρεσίες και σύντομα θα ανακοινώσουμε πότε θα ανακηρύξουμε. Το θέμα δεν είναι ότι δεν εξαρτάται από τον ΚΟΑ. Εμπλέκονται δημόσιες υπηρεσίες και κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν εξαρτάται από τον ΚΟΑ. Το κάθε τμήμα έχει το σχέδιο που πρέπει να ολοκληρώσει. Κατ΄ εντολή του Προέδρου γίνονται σε πιο γρήγορους ρυθμούς».

Αν το 2017 θα μπούμε στην τελική ευθεία: «Θεωρώ ότι αν δεν μας προκύψει άλλο σοβαρό πρόβλημα, στις αρχές του 2017 θα μπορέσουμε να έχουμε άδειες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Δεν μπορώ να προβλέψω αν κάποια αρχή θα σταματήσει το πρότζετκ. Έχουμε πλησιάσει όμως αρκετά».

Για το οικονομικό με το γήπεδο: «Το οικονομικό είναι το μικρότερο πρόβλημα που μας απασχολεί. Είναι διευθετημένο. Εκείνο είναι το πιο εύκολο κομμάτι».

Για το συνολικό κόστος: «Περιμένουμε τους μηχανικούς να δώσουν τα τελικά σχέδια. Όποιο και να είναι το ποσό, έχει εξεταστεί ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα με τους δρόμους στο Κολόσσι: «Το Υπουργείο Συγκοινωνιών έχει κάνει τους τελικούς σχεδιασμούς. Ούτε αυτό θα είναι πρόβλημα».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Ευελπιστούμε ότι στους επόμενους δύο μήνες θα δικαστεί από την αναθεωρητική αρχή για να έχουμε αποτέλεσμα. Ετοιμάζουμε τα έγγραφα ούτως ώστε να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη διαδικασία. Η αναθεωρητική αρχή θα κάνει ένα δίμηνο να το δικάσει. Σημαίνει ότι πάμε αρχές Δεκεμβρίου, ενώ η διαδικασία προκήρυξης θα πάρει χρόνο. Εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούμε να μιλούμε για εφαρμογή πριν το νέο χρόνο».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ