aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΟ κίνδυνος... σκοτσέζικου ντους, στο κυνήγι του «θαύματος» ο ΑΠΟΕΛ

Ο κίνδυνος… σκοτσέζικου ντους, στο κυνήγι του «θαύματος» ο ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο ΑΠΟΕΛ μετά από τα τελευταία αποτελέσματα με την Καραμπάχ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (ισοπαλία 2-2 και νίκη με 2-1), προκαλεί μερική αισιοδοξία για την κατάκτηση της 15ης θέσης στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, σε συνδυασμό βέβαια και με τις αποτυχίες του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι απλά για τη χώρα μας.

Το γεγονός πως η Ελλάδα, έστω προσωρινά οπισθοχώρησε στην 17η θέση δεν επιτρέπει χαμόγελα, αλλά φέρνει αναστάτωση ενόψει της σεζόν 2020-21. Κι αυτό διότι η Σκοτία είναι πλέον στη 16η θέση, πίσω από την Κύπρο και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής. Η Κύπρος έχει 25.750 βαθμούς και η Σκοτία 125 λιγότερους, λόγω της εξαιρετικής συγκομιδής των Σέλτικ και Ρέιντζερς.

Κροατία και Σερβία, η οποίες βρίσκονται στις θέσεις πίσω από την Ελλάδα, μαζεύουν επίσης βαθμούς και καραδοκούν με… ένα ρόπαλο στο χέρι για να «γκρεμίσουν» την Κύπρο. Η τελευταία νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, ήταν εξαιρετικής σημασίας για την Κύπρο. Όχι μόνο πρόσθεσε 500 βαθμούς, αλλά η εξέλιξη αυτή έδωσε τον ρόλο του φαβορί στην λευκωσιάτικη ομάδα για τη δεύτερη θέση του α’ ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Αν το πετύχει αυτό ο ΑΠΟΕΛ, τότε ο στόχος της κατάκτησης της 15ης θέσης θα γίνει ακόμη πιο εφικτός.

Δύσκολο να ξεπεράσουμε άλλη χώρα, στόχος όμως είναι να διατηρηθούμε εκεί. Με νίκη επί της Ντουντελάνζ, η Κύπρος θα αποκτήσει προβάδισμα. Αν η Κύπρος τερματίσει 16η, τότε, τη σεζόν 2020-21, θα χάσει την ευκαιρία να στείλει δύο εκπροσώπους στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν θα υπάρχει ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα βγουν, δηλαδή, τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη, αλλά μόνο η πρωταθλήτρια θα συμμετέχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και οι άλλες θα πάνε στη νέα διοργάνωση, το Γιουρόπα Λιγκ 2.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ