aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ο ΑΠΟΕΛ με €2.000.000 παίρνει τέσσερις παίκτες και βγάζει €20.000.000»

«Ο ΑΠΟΕΛ με €2.000.000 παίρνει τέσσερις παίκτες και βγάζει €20.000.000»

Τον ΑΠΟΕΛ έφερε ως παράδειγμα προς μίμηση για τις πλούσιες Πολωνικές ομάδες ο Καμίλ Κοσόφσκι. Ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκιτρίνων, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της πρώτης συμμετοχής του ΑΠΟΕΛ σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ σε συνέντευξη του στην πατρίδα του αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της κυπριακής ομάδας και παρότρυνε τις ομάδες της Πολωνίας να τον ακολουθήσουν.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: «Πισωγύρισμα» για Γιάκολις, Βιντιγκάλ, Φακινέτι και Μπέζιακ

Απόσπασμα των δηλώσεων του Κοσόφσκι

«Οι πλούσιοι Πολωνικοί σύλλογοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τον δρόμο που ακολουθεί ο ΑΠΟΕΛ εδώ και δέκα χρόνια, μια ομάδα στην οποία είχα την τύχη να παίξω. Με μικρό προϋπολογισμό αγωνίστηκε τέσσερις φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη μια έπαιξα και εγώ. Μάλιστα έφτασαν και στους οκτώ της διοργάνωσης. Κάθε χρόνο παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε στο Γιουρόπα Λιγκ και κερδίζουν αρκετά λεφτά, ενώ προωθούν και τους παίκτες τους. Ο Ούγγρος, Ρόλαντ Σάλαϊ αγοράστηκε για δύο εκατομμύρια ευρώ και πωλήθηκε στην Φράιμπουργκ για 4.5.

Διαβάστε επίσης: Αναβλήθηκε το Δόξα-ΑΠΟΕΛ, πότε θα γίνει με βάση την προκήρυξη

Αυτό κάνει ο ΑΠΟΕΛ. Με δυο εκατομμύρια ευρώ μπορεί να πάρει τέσσερις καλούς παίκτες για ένα χρόνο, οι οποίοι με χαρά στην Κύπρο κοντά στην ηλικία των 29-30. Εκεί έχουν μια όμορφη ζωή σε ένα καλά οργανωμένο σύλλογο και την προοπτική να παίξουν στην Ευρώπη. Αυτό το μονοπάτι ακολουθεί το ΑΠΟΕΛ και πούλησε τον Αΐλτον για δύο εκατομμύρια ευρώ, όμως η ομάδα κέρδισε άλλα 20 εκατομμύρια με την πρόκριση στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ, μία επιτυχία στην οποία είχε μεγάλο μερίδιο αυτός ο παίκτης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ