aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΟ Αλ Τάαμαρι και οι αποδείξεις για το σχέδιο Β του Τραμετσάνι

Ο Αλ Τάαμαρι και οι αποδείξεις για το σχέδιο Β του Τραμετσάνι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η φράση «η μπάλα στον κοντό» έμεινε στην ιστορία και ειπώθηκε για τον Έλληνα… θεό του μπάσκετ Νίκο Γκάλη. Ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στον Άρη Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Ελλάδας, επομένως για τους συμπαίκτες του ήταν καλύτερα να πηγαίνει η μπάλα στα «σίγουρα» χέρια του.

Πού θυμήθηκα την αλησμόνητη φράση, βγαλμένη από άλλες δεκαετίες; Παρακολουθώντας το πρόσφατο ματς του ΑΠΟΕΛ με τη Σουτιέσκα, μα και διαβάζοντας σχόλια σχετικά με το «παιχνίδι που εξαρτάται από τον Μούσα Αλ Τάαμαρι».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δεν θέλει να γράψει ιστορία

Δεν είναι όμως φυσιολογικό να αναλαμβάνει τις περισσότερες πρωτοβουλίες το ισχυρότερο επιθετικό ατού μίας ομάδας; Ο παίκτης, δηλαδή, που με τις ενέργειές του ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες. Τηρούμενων πάντοτε των αναλογιών, δεν ισχύει κάτι παρόμοιο στην Μπαρσελόνα με τον Λιονέλ Μέσι; Όσο και αν το καμάρι της Καταλονίας έχει για ποδοσφαιρική φιλοσοφία δεκαετιών την ομαδικότητα, στη σύγχρονη εποχή βασίζεται εν πολλοίς στις ορέξεις του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Σύμφωνοι, εκείνο που χτυπά άσχημα με τον Ιορδανό είναι η παρακράτηση της μπάλας. Κάτι το οποίο προφανώς και συζητείται στον Αρχάγγελο. Θα θυμάστε μετά την πρώτη προπόνηση τον περασμένο Ιούνιο, όταν γράφτηκε χαριτολογώντας στον λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ στο Instagram, σε φωτογραφία με πρωταγωνιστή τον ίδιο: «Τάαμαρι η μπάλα δεν είναι μόνο για σένα».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Φαβορί, ερωτηματικά και Γιάκολις

Εκείνο όμως που εύλογα ανησυχεί τους φίλους του ΑΠΟΕΛ είναι αν… υπάρχει ζωής χωρίς τον Αλ Τάαμαρι. Διότι μία καλοδουλεμένη επιθετικά ομάδα δεν βασίζεται σε έναν, μα σε πολλούς ποδοσφαιριστές. Πόσο καλά έκανε τη δουλειά του ο Πάολο Τραμετσάνι σε αυτό τον τομέα, θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμη για να φανεί. Προς το παρόν προέχει να πάρει η ομάδα του τα αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Zοαοζίνιο: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις…

Το μόνο πάντως που μπορεί να καταγραφεί είναι τι έκαναν οι γαλαζοκίτρινοι όταν δεν αγωνιζόταν ο Ιορδανός, από την ημέρα που ανέλαβε ο Ιταλός τεχνικός. Η μίνι-έρευνα έδειξε 12 παιχνίδια, εφτά για το πρωτάθλημα και πέντε για το κύπελλο. Οι γαλαζοκίτρινοι ανταποκρίθηκαν κατά κανόνα, καθώς πέτυχαν εννιά νίκες, πήραν δύο ισοπαλίες και ηττήθηκαν μόνο μία φορά.

Η μοναδική ήττα ήταν από την ΑΕΚ στη Λάρνακα (0-1), ενώ ανάμεσα στις νίκες συμπεριλαμβάνονταν και ντέρμπι, όπως με την Ανόρθωση (4-0) και την ΑΕΛ (1-0, 4-0). Συμπερασματικά, την περασμένη σεζόν ο Τραμετσάνι είχε σχέδιο Β, στις περιπτώσεις που δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σπουδαιότερο όπλο του. Γιατί να μην τα καταφέρει ακόμα καλύτερα στη νέα σεζόν λοιπόν, κατά την οποίαν δημιουργεί τη «δική» του ομάδα, αφού ως γνωστόν κατά την περασμένη ήταν ο τρίτος προπονητής που ανέλαβε, μετά τους Μπρούνο Μπαλταζάρ και Γιώργο Κωστή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ