aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜοράις: Η υπογραφή στο λευκό χαρτί από ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο

Μοράις: Η υπογραφή στο λευκό χαρτί από ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

21 Μαΐου 2018. Ώρα, 14:23. Ο ΑΠΟΕΛ με έναν πρωτότυπο τρόπο ανακοινώνει την ανανέωση συμβολαίου με τον Νούνο Μοράις για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018/19. Ο Πορτογάλος γράφει σε μία κόλλα χαρτί: «Μόνο ΑΠΟΕΛ, 2018-2019» και βάζει από κάτω την υπογραφή του.

Στις 22 Δεκεμβρίου και τον εντός έδρας αγώνα με τον Ερμή για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ που σπάζει το φράγμα των 500 συμμετοχών με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα.

Στις 20 Ιανουαρίου 2019, ο Νούνος Μοράις σκοράρει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΛ στο Τσίρειο και φτάνει τα 10 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, καταρρίπτοντας το προσωπικό ρεκόρ καριέρας σε μία σεζόν. Στις 2 Φεβρουαρίου 2019 και τον εντός έδρας αγώνα με την Πάφος FC ο θρύλος του θρύλου, εφόσον είναι υγιής, θα μπει στο πάνθεον της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ ως ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι προτιμήσεις του Τέτι και οι συζητήσεις για τον αριστερό μπακ

Το κοντέρ δείχνει 503, μία λιγότερη από τον τεράστιο Γιάννο Ιωάννου, και ο Νούνο Μοράις υπολείπεται δύο ακόμα εμφανίσεις για να τον ξεπεράσει. Αν ήταν στην Αγγλία έξω από το γήπεδο της ομάδας του πιθανόν να γινόταν άγαλμα. Οι Άγγλοι το συνηθίζουν. Είναι πολύ πιθανό ότι κανείς στο μέλλον δεν θα καταφέρει να τον ξεπεράσει. Είναι σχεδόν αδύνατο. Γιατί ο Νούνο Μοράις εδώ και 12 χρόνια παίζει ανελλιπώς σε Κύπρο και Ευρώπη. Δεν είναι απλά μέλος στο ρόστερ μίας ομάδας που πρωταγωνιστεί. Είναι βασικό και αναντικατάστατο «γρανάζι» της γαλαζοκίτρινης «μηχανής». Ο Νούνο Μοράις είναι ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο.

Και ας αρκετοί φίλοι του ΑΠΟΕΛ το περασμένο καλοκαίρι δεν «καίγονταν» και πολύ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Μάλιστα, κάποιοι ζητούσαν επίμονα την αντικατάστασή του. Και η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ επιχείρησε να φέρει στο ρόστερ του από πέρσι ποδοσφαιριστές για να κάνουν τη… δουλειά του Μοράις. Φαρίας, Γκέντσογλου και Κασίνι αποκτήθηκαν με τη λογική να γίνουν οι αντί-Μοράις ή τέλος πάντων να αποτελέσουν επιπλέον επιλογή για τη θέση του «κόφτη», αλλά στο τέλος της ημέρας περιορίζονται σε ελάχιστες συμμετοχές.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πριν τον Φακινέτι ή άλλον, η αποχώρηση…

Ο Νούνο Μοράις είναι ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο γιατί στα 34 του χρόνια είναι καλύτερος απ’ ότι ήταν πέρυσι και πρόπερσι. Τα εννέα γκολ που σημείωσε από το σημείο του πέναλτι είναι το τελευταίο που πρέπει να πιστωθεί. Και αυτό το αναγνωρίζουν πολύ περισσότερο όσοι ζουν τα αποδυτήρια του ΑΠΟΕΛ. Παρόλο που και αυτή του η ικανότητα αποτελεί «όπλο» για τον ΑΠΟΕΛ. Κοτζάμ πρωταθλήματα και Παγκόσμια Κύπελλα έχουν χαθεί από στην άσπρη βούλα.

Με τη φόρα που πήρε ο Μοράις το ερώτημα που προκύπτει είναι που θα βάλει την τζίφρα του το ερχόμενο καλοκαίρι αν το προηγούμενο την έβαλε σε λευκό χαρτί.

Δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης του ΑΠΟΕΛ τον περασμένο Μάη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ