aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜόνο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για κανέναν άλλο!

Μόνο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για κανέναν άλλο!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Το πρωί του Σαββάτου, στα εγκαίνια του Μουσείου του ΑΠΟΕΛ, φυσιολογικά, μαζεύτηκε κόσμος και κοσμάκης. Κι ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αίθουσες ξεχειλίζουν από επίσημες παρουσίες. Υπουργοί, δήμαρχοι, βουλευτές, πρόεδροι, πρώην πρόεδροι, αθλητικοί αξιωματούχοι, ακόμη και μητροπολίτες. Κατά την προσέλευση των υψηλών προσκεκλημένων, αίφνης ακούγονται τα πρώτα χειροκροτήματα και κάποιοι σηκώνονται όρθιοι. Κανένας άλλος δεν έτυχε τέτοιας υποδοχής. Όσοι δεν είχαμε οπτική επαφή με την είσοδο, διερωτηθήκαμε κατά πόσο έδινε το «παρών» του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κι όμως, αυτό το ξεχωριστό στάντινγκ οβέισιον ήταν για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Σε κάθε αναφορά του ονόματός του, το χειροκρότημα ήταν ζεστό. Η καθολική αναγνώριση, η απόλυτη καταξίωση, για έναν άνθρωπο που έχει ταυτιστεί με τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές επιτυχίες των γαλαζοκιτρίνων. Ένας από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας και λειτουργίας του μουσείου, ο γιατρός Κώστας Σχίζας, έκανε ειδική αναφορά σε ένα ξεχωριστό έκθεμα, το τυχερό λευκό πουκάμισο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που φορούσε στις σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες. Ακόμη και το γούρι του στρατηγού Ιβάν χειροκροτήθηκε θερμά. Είναι κι αυτό κομμάτι της ιστορίας, μίας δαφνοστεφανωμένης διαδρομής με μεγάλο πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που ολοένα και αυξάνει τις μετοχές του στο χρηματιστήριο αποδοχής όχι μόνο των φίλων του ΑΠΟΕΛ, αλλά του συνόλου των Κύπριων ποδοσφαιρόφιλων.

Ο ορισμός του απόλυτου σεβασμού. Ελάχιστοι ποδοσφαιράνθρωποι τυγχάνουν τέτοιας εκτίμησης από το ευρύ κοινό κι αποτελούν σημείο αναφοράς σε κάθε ευκαιρία. Μετρημένοι στα δάκτυλα, σε ολόκληρο το φάσμα του αθλητισμού μας. Με τη σημείωση ότι όποτε θελήσουν να επιστρέψουν στον χώρο όπου δοξάστηκαν όσο κανένας άλλος, οι πόρτες είναι ορθάνοικτες.

Διαβάστε επίσης: «H επιθυμία για Μιλόγεβιτς και η αλήθεια για Γιοβάνοβιτς»

Όλα αυτά, λίγες μόνο ώρες μετά από μία σημαντική νίκη για τον ΑΠΟΕΛ. Το βράδυ της Πέμπτης νίκησε την Καραμπάχ και κρατάει την τύχη του στα χέρια του στην προσπάθειά του προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα λιγκ. Μόνο που εκεί, ο καθοδηγητής Τόμας Ντολ άκουσε τα εξ αμάξης. Η κριτική ακούγεται, πλέον, πολύ πιο έντονα ενώ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αγγίζει τα όρια… εχθρικού περιβάλλοντος. Λες και ο Γερμανός είναι προπονητής άλλης ομάδας. Ποτέ μην λες ποτέ, αλλά με τα σημερινά δεδομένα, ο Τόμας Ντολ πρέπει να φάει πολλά ψωμιά για να μακροημερεύσει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ