aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜερκής: Μόνος του και όλοι τους!

Μερκής: Μόνος του και όλοι τους!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Γιώργος Μερκής έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα περισσότερες φορές από κάθε άλλον παίκτη του ΑΠΟΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα, αποτελώντας παραλλήλως μακράν το πιο καυτό πιστόλι του μαραθωνίου στη θέση του! «Τρυπώνει» στην αντίπαλη περιοχή και ξελασπώνει την ομάδα του. Με το προχθεσινό, έφτασε νωρίς-νωρίς στα 4 σε 6 παιχνίδια, πιστοποιώντας την εξαιρετική του χρονιά. Κουβαλά εν πολλοίς τον ΑΠΟΕΛ στο σκοράρισμα, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Εδώ που τα λέμε, πολλοί επιθετικοί θα ήταν ευχαριστημένοι με τον ίδιο αριθμό γκολ, πόσο μάλλον ένας αμυντικός. Δεν είναι και το πιο σύνηθες. Κι όμως, ο έμπειρος Λεμεσιανός στόπερ έχει καταφέρει να γίνει νούμερο ένα θέμα συζήτησης στους ΑΠΟΕΛίστες. Είναι ο μοναδικός αμυντικός που βρίσκεται μάλιστα στις πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ όσον αφορά στη θέση του!

Ο 35χρονος διεθνής πέτυχε άλλα 2 τέρματα, εξαιρετικής μάλιστα σημασίας, κάτι που έρχεται να διευρύνει τον βαθμό πολυτιμότητάς του. Έδωσε το «φιλί της ζωής» στον πρώτο αγώνα με την Καραμπάχ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ με δικό του γκολ πανηγύρισε την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Εν ολίγοις, «έγραψε» τα 6 τέρματα από τα 27 της τρέχουσας σεζόν σε Κύπρο και Ευρώπη!

Ο Τόμας Ντολ τρίβει τα χέρια για τον δυναμικό αμυντικό, ωστόσο επ΄ουδενί δεν επαναπαύεται. Ο εξωστρεφής Γερμανός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα άμεσης βελτίωσης στο σκοράρισμα, κυρίως στους παίκτες που αγωνίζονται στη γραμμή κρούσης. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον Μερκή να σκοράρει συνέχεια», τόνισε χαρακτηριστικά. Και προφανώς, έχει δίκαιο.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Από την Ομόνοια στον ΑΠΟΕΛ ο Παπαδόπουλος!

Όταν από τους φορ κορυφής πήρε στο πρωτάθλημα μόλις 4 γκολ (Πάβλοβιτς, Χαλένιους από 2) και άλλο 1 από τους πλάγιους στράικερ (Βιντιγκάλ), εξυπακούεται πως κάτι πρέπει να αλλάξει. Όταν στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ βλέπει τους εξτρέμ να παραμένουν… άσφαιροι σε 10 παιχνίδια, τον Πάβλοβιτς να σκοράρει σε 2 αναμετρήσεις (5 γκολ), τον Ντε Βινσέντι να χρίζεται σκόρερ μόνο με εκτέλεση πέναλτι (3) και τον Χαλένιους να γράφει 1 τέρμα, προκύπτει μοιραία μία ανησυχία.

Διαβάστε επίσης: Ελευθερώνεται από τον ΑΠΟΕΛ και βάζει «τριφύλλι»

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΩΝ ΦΟΡ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗ ΚΥΠΡΟΣ
Πάβλοβιτς 5 2
Χαλένιους 1 2
Ντε Βινσέντι 3
Βιντιγκάλ 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ