aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΜέγας στο Λουξεμβούργο ο ΑΠΟΕΛ, θρυλική πρόκριση στους «32»! (pics)

Μέγας στο Λουξεμβούργο ο ΑΠΟΕΛ, θρυλική πρόκριση στους «32»! (pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Θρύλε τι ‘ναι αυτά που κάνεις, πας να μας τρελάνεις; Και τα καταφέρνεις…

Ο ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της φάσης των ομίλων της δεύτερης σε τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων, έκανε το καθήκον του απέναντι στην Ντουντελάνζ στο «Ζοσί Μπαρτέλ», κερδίζοντας με 2-0 (12’ πεν. Μάτιτς, 43’ Μερκής) και παίρνοντας και την εκδίκησή του για το στραπάτσο της πρεμιέρας (3-4 στο ΓΣΠ).

Έτσι λοιπόν, με εφτά πόντους κλείδωσε τη 2η θέση του α’ ομίλου και κατ’ επέκταση την μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης στην μετά ομίλων φάση για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μετά από τη σεζόν 2016-17 όταν έφτασε μέχρι τους «16» με προπονητή τον Τομάς Κρίστιανσεν. Όλα αυτά, επειδή βόλεψε τον ΑΠΟΕΛ και το αποτέλεσμα του άλλου ματς του α’ ομίλου, αφού η Σεβίλλη κέρδισε με 2-0 την Καραμπάχ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» χάρις σε γκολ του Χιλ στο 62’ και του Νταμπούρ στο 93’.

Ο Τάαμαρι τα έχανε, ο Μάτιτς τον πήρε και τον… σήκωσε!

Καλό από το πρώτο λεπτό μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, μπορεί να θεωρηθεί πως ήταν πολύ καλός ο ΑΠΟΕΛ, με τον Τάαμαρι να είναι συνεχώς πηγή κινδύνου αλλά να του λείπει η ευστοχία στην τελική προσπάθεια αφού είχε δοκάρι στο 18’ μετά από εξαιρετική ενέργεια και τον Μάτιτς να σηκώνει την ομάδα στην πλάτη του. Οι γαλαζοκίτρινοι στο 11’ κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Σνελ μετά από κόρνερ του Μάτιτς και κεφαλιά του Σόουζα και ο Σέρβος ήταν αυτός που το μετέτρεψε σε γκολ ένα λεπτό αργότερα.

Ο ΑΠΟΕΛ κινδύνεψε στη συνέχεια. Κινδύνεψε πολύ αφού η Ντουντελάνζ είχε ένα δοκάρι στο 32’ με σουτ του Στολζ και 2-3 άλλες καλές φάσεις για ισοφάριση. Ωστόσο, ο Μερκής τιμώρησε τους Λουξεμβούργιους ισχυροποιώντας το προβάδισμα του ΑΠΟΕΛ, καθότι στο 43’ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Μάτιτς, έκανε το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου και παράλληλα πήγε την ομάδα του ακόμη πιο κοντά στη νίκη.

Έκανε αυτό που έπρεπε και όπως έπρεπε!

Τι χρειαζόταν να κάνει ο ΑΠΟΕΛ στην επανάληψη; Σωστή διαχείριση του υπέρ του σκορ. Και το έκανε με επιτυχία. Ναι μεν οι γαλαζοκίτρινοι πρόσεχαν τα νώτα τους, αλλά και οι γηπεδούχοι ξέμειναν κάπως από ενέργεια και δυνάμεις. Παρόλο που η Ντουντελάνζ είχε κάποιες καλές φάσεις με αποκορύφωμα ένα δοκάρι στο 83’ δεν μπόρεσε ούτε να μπει στο παιχνίδι μειώνοντας στο σκορ, ούτε να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Η ομάδα του Τομάς Ντολ διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι το τέλος, έστω κι αν στα τελευταία δέκα λεπτά με τις καθυστερήσεις, αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βούρου στο 82’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ ΕΦΤΑ ΜΑΤΣ)

Θ. ΟΜΑΔΑ Τ/Υ – Τ/Κ ΠΟΝΤΟΙ
1. Σεβίλλη 14-2 13
2. ΑΠΟΕΛ9-8 9-8 7
3. Καραμπάχ 7-10 4
4. Ντουντελάνζ 7-17 4

TO ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

Ντουντελάνζ (Μπερτράν Κρασό): Ζουμπέρ, Μπουσουαρί (61′ Μπεταϊέμπ), Κουλς, Σνελ, Λεκουά, Γκαρός, Μπούγκριν (54′ Λαβιέ), Μορέν, Στολζ (77′ Ποκάρ), Μπερνιέ, Σινανί.

ΑΠΟΕΛ (Tομάς Ντολ): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Βούρος, Μερκής, Σάβιτς, Ιωάννου (66′ Γιάκολις), Γκέντσογλου (46′ Άλεφ), Σόουζα, Μάτιτς, Τάαμαρι, Χαλένιους (84′ Ντε Βινσέντι).

Γήπεδο: «Ζοσί Μπαρτέλ».

Σκόρερ12′ πεν. Μάτιτς, 43′ Mερκής.

Κίτρινες35′ Μπουγκρίν, 59′ Μορέν, 89′ Κρασό (προπονητής) / 32′ Σάβιτς, 72′ Μιχαΐλοβιτς.

Αποβολές: 89′ Σινανί (απευθείας κόκκινη) / 83′ Βούρος (δύο κίτρινες).

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι.

Βοηθοί: Τζόρτζιο Περέτι και Τζόρτζιο Σκενόνε.

Τέταρτος: Πάολο Βαλέρι.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ