aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜε τον Πάμπη και τον Μίχιτς

Με τον Πάμπη και τον Μίχιτς

Στην πρεμιέρα της σεζόν 1999-2000, η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε σπουδαίο «διπλό» επί του ΑΠΟΕΛ με 2-1 στο Μακάρειο. Ο Πάμπης Ανδρέου, εκ των κορυφαίων παικτών των ερυθρόλευκων όλων των εποχών, ήταν πρωταγωνιστής σε εκείνο το παιχνίδι, πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Το άλλο πέτυχε ο επίσης σπουδαίος Μίρκο Μίχιτς, ενώ μεγάλη συμβολή είχε ο Άντρος Λουγκρίδης, ο οποίος έπιασε τα… άπιαστα. Για τους ηττημένους μείωσε ο Γιασεμής Γιασεμάκης.

Εκείνη ήταν η τελευταία εκτός έδρας νίκη των ερυθρoλεύκων εις βάρος των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας ώς σήμερα. Σε όλα τα παιχνίδια που ακολούθησαν και διεξήχθηκαν στο ΓΣΠ, 14 στο σύνολό τους, το καλύτερο που πέτυχε η ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία κάποτε εθεωρείτο δαίμονας της λευκωσιάτικης μα όχι πια, ήταν τρεις ισοπαλίες. Δύο με 1-1 (2000-01 και το 2002-03) και μία με 0-0 (2009-10). Στα άλλα 11 παιχνίδια, οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν. Μάλιστα προέρχονται από εφτά σερί εντός έδρας επιτυχίες απέναντι στους ερυθρόλευκους.

Με την προϊστορία να είναι συντριπτικά υπέρ τους, οι γηπεδούχοι θέλουν σήμερα να διευρύνουν το επιτυχημένο σερί. Εννοείται πως έχουν συντριπτικά με το μέρους τους τα προγνωστικά, όχι μόνο επειδή η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ. Υπερτερούν σε όλα τα επίπεδα και θα προσπαθήσουν να επιβεβαιώσουν την ετικέτα του φαβορί. Από τη μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε λόγο να βάλουν τέλος στην αρνητική ροή αποτελεσμάτων απέναντι στον σημερινό αντίπαλό τους. Άλλωστε, 18 χρόνια δίχως νίκη είναι πολλά, έστω και απέναντι σε ομάδα μεγαλύτερης εμβέλειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ