aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΛιγουρεύεται το «βλαστάρι» του ΑΠΟΕΛ ο Φαν Σχιπ

Λιγουρεύεται το «βλαστάρι» του ΑΠΟΕΛ ο Φαν Σχιπ

Το δρομολόγιο από τις Ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ σε αυτές της Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε τον περασμένο Απρίλη ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό φυντάνι της Κύπρου. Ο λόγος για τον Ηλία Κωστή (27/2/03), ο οποίος μετακόμισε από τον ΑΠΟΕΛ στην Μαδρίτη.

Ο Ηλίας Κωστή, γιος του Γιώργου Κωστή που μέχρι πρόσφατα ήταν στο τεχνικό επιτελείο των γαλαζοκιτρίνων και τώρα είναι βοηθός του Τόζα Σάμπουριτς σε ομάδα της Κίνας, ήταν στο «στόχαστρο» τόσο της Ατλέτικο Μαδρίτης όσο και της Τότεναμ με τους Μαδριλένους να αποσπούν την υπογραφή του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ελλαδικής ιστοσελίδας galanolefko.gr ο Ηλίας Κωστή βρίσκεται στο στόχαστρο του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, Τζον Φαν Σχιπ, ο οποίος κάνει σκέψεις να τον καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας. Ο Κωστή κατέγραψε αρκετές συμμετοχές με την Εινική Νέων της Κύπρου και έχει το δικαίωμα να επιλέξει που θέλει να αγωνιστεί αφού έχει και την ελληνική και την κυπριακή υπηκοότητα. Πάντως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κρούση του έγινε και από την Εθνική Κύπρου και υπήρχαν σκέψεις να κληθεί στα προκριματικά του Euro 2020, κάτι που δεν έγινε.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας galanolefko.gr 

«Ο Τζον Φαν Σχιπ δεν σταματάει μαζί με τους βοηθούς να εξετάζουν περιπτώσεις Ελλήνων που αγωνίζονται στο εξωτερικό, προσπαθώντας να τους ελληνοποιήσει και να κινήσει τις διαδικασίες, όπως έγινε στην περίπτωση του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη.

Ο λόγος για τους Κριστιάν Βασιλάκη Γκαρσία και Ηλία Κωστή, οι οποίοι αγωνίζονται στην Ισπανία και υπάρχει η θέληση να φορέσουν άμεσα τα γαλανόλευκα.

Κριστιάν Βασιλάκης Γκαρσία


Ο Κριστιάν Βασιλάκης Γκαρσία, είναι 18 ετών και αγωνίζεται στην ομάδα Κ-19 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Παίζει ως αριστερός εξτρέμ και φέτος έχει ήδη μία εννιάλεπτη συμμετοχή στο UEFA Youth League με τους Μερένxες εναντίον της Γαλατασαράι.

Ο Βασιλάκης είναι γεννημένος στην Βαλένθια και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομώνυμη ομάδα και από το 2017 παίζει για τα χρώματα της «βασίλισσας».

Ηλίας Κωστή

Ο Ηλίας Κωστή έκανε φέτος το καλοκαίρι το ταξίδι από την Κύπρο στην Ισπανία, καθώς η Ατλέτικο Μαδρίτης τον απέκτησε από τον ΑΠΟΕΛ. Είναι μόλις 16 ετών, γεννημένος στην Θεσσαλονίκη και αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Όντας 1.88μ. πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση στόπερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ