aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚρίστιανσεν, το πες, το 'παιξες;

Κρίστιανσεν, το πες, το ‘παιξες;

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 

Stay tuned! Έτσι δεν θα μας έλεγαν αγγλιστί, από την tv για κάποιο θρίλερ με μπόλικο σασπένς και αγωνία; Σε ελεύθερη μετάφραση πάει να πει: Μείνετε συντονισμένοι και ό,τι ήθελε προκύψει. Όπως και να το δει κανείς το πράγμα, ο ΑΠΟΕΛ παρά την ισοπαλία (δίκαιο θεωρώ το αποτέλεσμα, παρά το χοντρό λάθος του Νικολάου να μην καταλογίσει το πέναλτι στο 88’) εξακολουθεί να έχει το αβαντάζ και το πλεονέκτημα που του δίνουν οι τέσσερις βαθμοί αέρα που έχει από την ΑΕΚ και οι πέντε από τον Απόλλωνα.

Δεν θα μπω σε αχρείαστες ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες αγωνιστικού και άλλο περιεχομένου, αλλά θα σταθώ στην ατάκα του Κρίστιανσεν με την οποία έκλεισε χθες τις δηλώσεις του. Αφού ευχαρίστησε τους οπαδούς της ομάδας του για την παρουσία και την υποστήριξή τους, η οποία ήταν όντως εντυπωσιακή, είπε, «Να ‘ναι σίγουροι πως θα τελειώσουμε τη δουλειά»…

Φύση αισιόδοξος άνθρωπος ο Δανός, αισιοδοξία που πηγάζει τόσο από το +4 από την ΑΕΚ, αλλά και από την ποιότητα του υλικού που διαθέτει η ομάδα του. Το να «τελειώσει τη δουλειά», όπως είπε είναι το προφανές και το πιο πιθανό, το πιο «λογικό». Ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ στους τελευταίους δύο αγώνες είναι μια νίκη. Είτε επί της Ομόνοιας, είτε επί του Απόλλωνα. Μάλλον όμως οι γαλαζοκίτρινοι και ειδικότερα ο Κρίστιανσεν, αλλά και όλοι στην ομάδα, δεν θέλουν να πάνε στη ρουλέτα του τελευταίου αγώνα, όπου κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει.

Στέκομαι μόνο στον φετινό ψυχοβγάλτη ΑΠΟΕΛ. Η αλήθεια είναι πως, αν η κατάληξη είναι αυτή που δείχνουν τα καθ’ όλα ευνοϊκά γι’ αυτόν δεδομένα και το στάτους, που η ίδια η ομάδα του Κρίστιανσεν δημιούργησε και πέτυχε, θα είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα θα περίμενε ο μέσος οπαδός του θρύλου. Να φτάσει δηλαδή στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή, να πάρει και το κύπελλο (αν κι αυτό πιθανόν να του το συγχωρέσουν), αλλά και την παρουσία του στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα πράγματα και τα δεδομένα ανατρέπονται και γίνονται τραγικά αν πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, τα όσα με πολύ κόπο και θυσίες κατάφερε, αλλά και τις προσδοκίες που δημιούργησε στους οπαδούς της ομάδας (και όχι μόνο). Σε ένα τέτοιο (μακάβριο, για τους φίλους της ομάδας) σενάριο θα τους πιάσει όλους το κολάνι, με τη διαφορά πως ο Κρίστιανσεν θα φορτωθεί πολύ περισσότερα (ίσως και άδικα), αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς βρέθηκε στην μπούκα, είτε των οπαδών, είτε του Τύπου (και της διοίκησης) για κάποια θέματα ή θεματάκια που είχε. Και ο νοών νοείτω. Για να μην πω και τη χοντράδα πως: Τζάμπα μάγκας γίνομαι και γω!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ