aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Kρέπα» - οξυγόνο, ΑΠΟΕΛ με συμπτώματα αφλογιστίας

«Kρέπα» – οξυγόνο, ΑΠΟΕΛ με συμπτώματα αφλογιστίας

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Νίκη – οξυγόνο για τον Ερμή που παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής. Νίκησε τον ελλιπή ΑΠΟΕΛ με 2-0, έφτασε τους 32 βαθμούς κι άντλησε δύναμη για τη συνεχεία της μάχης για τη σωτηρία που προβλέπεται ιδιαίτερα σκληρή. Σύμφωνα με την εικόνα της αναμέτρησης οι «φτεροπόδαροι» έκαναν την υπέρβαση. Μάλλον έπεσαν από… πολυκατοικία και στην προσγείωση βρήκαν και πορτοφόλι με τρίποντο. Στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του των γαλαζοκίτρινων (11’), ο Στέλιος Δημητρίου επιχείρησε… σέντρα και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τα χρώματα του Ερμή μετά από οκτώ χρόνια περίπου!

Ο πολυταξιδεμένος (έχει παίξει στην Αγγλία, τη Σκοτία, τη Σουηδία και τη Βουλγαρία) και πολυτιμότατος, «Κρέπας» είχε σκοράρει για τελευταία φορά τον Οκτώβρη του 2013 όταν οι «φτεροπόδαροι» είχαν νικήσει το Παραλίμνι με 2-0. Βοήθησε, βέβαια, τα μέγιστα και ο Αρτούρ Ζορζ, ο οποίος «έπιασε αέρα» στην προσπάθειά του να αποκρούσει την μπάλα.

Δεν έφτανε η «γκέλα» του Ζορζ, λίγο πριν το φινάλε, στη μοναδική επιθετική προσπάθεια του Ερμή στο β’ ημίχρονο κέρδισε πέναλτι. Σε μια φάση, στην οποία λίγοι… κατάλαβαν τι έγινε. Λούκας Σωτηρίου (διαιτητής) και Βασίλης Δημητρίου (VAR) είδαν παράβαση. Ο τηλεοπτικός φακός εστίασε σε μια μονομαχία Καϊσερλίδη – Ζορζ και του τερματοφύλακα Σίλβα, αλλά στη συνέντευξη Τύπου ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ανέφερε ότι ενημερώθηκαν ότι την παράβαση έκανε στη συνέχεια της φάσης ο Σιέλης! Το βράδυ ο ΑΠΟΕΛ έκανε ανάρτηση κάνοντας λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία». Ο Καϊσερλίδης ήταν εύστοχος, έγραψε το 2-0 κι η ομάδα του βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ο ΑΠΟΕΛ παρατάχθηκε με αλλαγές λόγω του επαναληπτικού κυπέλλου της Τετάρτης κόντρα στην Ανόρθωση (αγωνίστηκε με 11 αλλαγές σε σχέση με το ματς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»), κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά παρουσίασε συμπτώματα αφλογιστίας. Έχασε σωρεία ευκαιριών, ιδιαίτερα με τον Μπεν Σαχάρ στο α’ μέρος και τον Νούχιου στην επανάληψη, αλλά ο Φιρινίδης έμεινε όρθιος στην πολιορκία. Ο Ισραηλινός είχε και δοκάρι στο 61’, ενώ ο Βόσνιος έπιασε τις κεφαλιές στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ