aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚοίτα τι έκανες! (θεματικό)

Κοίτα τι έκανες! (θεματικό)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κίνητρα και επιλογές να θέλεις! Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Κρίστιανσεν, έχει στη διάθεσή του ένα γεμάτο ρόστερ, τουλάχιστον αριθμητικά. Ανεξαρτήτως του γεγονότος πως το προσφιλές του σύστημα προϋποθέτει έναν επιθετικό κορυφής, σε αρκετούς έμεινε τελικά το ερώτημα «τι θα γινόταν αν έπαιρνε έναν ακόμη στράικερ;».

Ο Δανός τεχνικός, όπως και να το δει κανείς, έχει όμως πολλές λύσεις και παρά την πώληση του «μαέστρου» Ντε Βινσέντι, υπάρχει η πεποίθηση των ιθυνόντων πως εάν βρει τη σωστή χημεία με την είσοδο πλέον στην ενδεκάδα παικτών με μειωμένο (έως τώρα) χρόνο συμμετοχής, η ομάδα βρει μια ισορροπία και παίρνει το αποτέλεσμα, θα έχει κάθε λόγο να ελπίζει ο σύλλογος σε πορεία αντάξια της ιστορίας του.

Γιατί, να υποστηρίζει κανείς πως μπαίνοντας στον Σεπτέμβριο και δεν είναι έτοιμοι οι νεομετεγγραφέντες, είναι ως ένα σημείο «αστείο» και το συγκεκριμένο αποτελεί ερωτηματικό…

Παρεμπιπτόντως, όπως σημειώνει η διοίκηση, επιτεύχθηκε ο στόχος της μείωσης κατά 10% του οικονομικού προϋπολογισμού καθώς «τα συμβόλαια που έγιναν στους νέους παίκτες, αλλά και οι ανανεώσεις συμβολαίων είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά χρόνων».  Το «Goal», λοιπόν, εστίασε στο τι πήρε και τι έδωσε ο ΑΠΟΕΛ και παρουσιάζει…

Συνήθεια που πάει  να γίνει λατρεία

Για πρώτη φορά η ομάδα της Λευκωσίας άρχισε τις υποχρεώσεις της έχοντας στο ρόστερ τρεις δανεικούς παίκτες. Αναφερόμαστε στους Γιάννη Γιαννιώτα, Κιαζίμ Λάτσι που ανήκουν στον Ολυμπιακό Πειραιώς και στον Κύπρο Χριστοφόρου του Άρη. Οι Γιαννιώτας, Χριστοφόρου είναι 23 ετών και ο Λάτσι κατά τρία χρόνια μικρότερος. Κινήσεις που κρίνονται θετικές και δίνουν την ευχέρεια στον σύλλογο να πράξει αναλόγως του τι θα δείξουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

gianniotas apoelΟι βαρυσήμαντες  εξετάσεις τους

Ο ΑΠΟΕΛ παραχώρησε με τη σειρά του νεαρούς παίκτες με τη μορφή δανεισμού. Οι Αναστασίου και Χριστοδούλου μετακόμισαν στην Αναγέννηση Δερύνειας και ο Αρετάς στη Δόξα. Ταυτόχρονα στον έντονο ανταγωνισμό των μικρότερων κατηγοριών, ο Καλλής θα αγωνιστεί στην Αλκή και ο Ασσιώτης  στον Ολυμπιακό. Παίκτες που θα παρακολουθείται η πορεία τους και θα κριθεί τέλος της σεζόν το πώς θα αξιοποιηθούν από τον σύλλογο.

ΙΓΚΟΡ ΝΤΕ ΚΑΜΑΡΓΚΟ

Αγωνίστηκε σε έξι αγώνες, δύο στις εγχώριες υποχρεώσεις και τέσσερις στην Ευρώπη. Στα 146 λεπτά που έπαιξε δεν κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό στο σκοράρισμα. Με τη μη απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού, εννοείται πως το βάρος που θα πέσει (και) στον Βραζιλιάνο θα είναι μεγαλύτερο στη συνέχεια.

ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΜΠΕΡΤΟΛΙΟ

Περιμένουν πάρα πολλά στον ΑΠΟΕΛ από τον Αργεντινό επιτελικό μέσο. Ποντάρουν σε αυτόν. Το ντεμπούτο του στο ματς με τον Ερμή, πάντως, ήταν ιδανικότατο. Στα λίγα λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να κερδίσει πέναλτι και να μοιράσει μια ασίστ, αφήνοντας πάρα πολλές υποσχέσεις.

bertoglioΑΝΤΡΕΑ ΟΡΛΑΝΤΙ

«Απορρόφησε», ήδη, 412 λεπτά συμμετοχής. Συγκεκριμένα 245 στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και 167 στις εγχώριες. Έπαιξε σε οκτώ αναμετρήσεις, τις μισές στο αρχικό σχήμα. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έδωσε λύσεις και στον ΑΠΟΕΛ προσδοκούν πως θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο την απόδοσή του.

ΜΠΡΕΣΑΝ, ΛΑΓΟ

Ο Μπρεσάν μόλις σε τρεις αναμετρήσεις χρησιμοποιήθηκε (105 λεπτά), περνώντας απαρατήρητος. Γεννήθηκαν αμφιβολίες καθώς πρόλαβε το τελευταίο σκέλος της προετοιμασίας στην Πολωνία. Όσον αφορά στον Λάγο, επί της παρούσης είναι «άφαντος». Δεν έπαιξε σε κανένα επίσημο ματς!

lago16-17ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 26,8 ΧΡΟΝΙΑ

Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως ο μέσος όρος ηλικίας των μετεγγραφών που έγιναν, συμπεριλαμβανομένου και της ανανέωσης του δανεισμού του Γιάννη Γιαννιώτα από τον Ολυμπιακό Πειραιώς είναι τα 26,8 χρόνια. Είναι σημαντικό αυτό το στοιχείο, ιδιαιτέρως όταν αναφερόμαστε στον ΑΠΟΕΛ.

ΔΕΚΑΤΡΙΑΡΙ

Ως συνέχεια του προηγούμενου αξίζει να σημειωθεί πως 13 παίκτες είναι 30 ετών και άνω. Αναφερόμαστε στους Πάρντο, Βάτερμαν, Λάγο, Αστίθ, Καρλάο, Βινίσιους, Σέρζιο, Αλεξάνδρου, Μιλάνοφ, Μερκή, Μοράις, Ορλάντι και Ντε Καμάργκο. Υπενθυμίζουμε πως πέρυσι ο ΑΠΟΕΛ είχε τους περισσότερους παίκτες άνω των 30 χρονών.

ΤΡΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΚΤΩ

Μονάχα τρεις εκ των παικτών που αποκτήθηκαν είναι 30 ετών και άνω. Αναφερόμαστε στους Ιγκόρ ντε Καμάργκο (33), Αντρέα Ορλάντι (32) και Ρομπέρτο Λάγο (31). Ο Ρενάν Μπρεσάν είναι στα 27, ο Φακούντο Μπερτόλιο στα 26, οι Κύπρος Χριστοφόρου, Γιάννης Γιαννιώτας στα 23 και ο Κιαζίμ Λάτσι στα 20.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ

Εκτός από τον Ισπανό αριστερό μπακ Λάγο που αγωνιζόταν επί σειρά ετών στη Χετάφε, δεν πήρε μέχρι στιγμής χρόνο συμμετοχής σε επίσημο παιχνίδι από πλευράς των παικτών που προστέθηκαν στο ρόστερ ο Λάτσι. Ο νεαρός μέσος, πάντως, μέτρησε 90λεπτο στο πρόσφατο φιλικό της Κ-21 της Αλβανίας με την αντίστοιχη της Ελλάδας για τα προκριματικά του UEFA Κ-21 Championship.

orlando_saΟ ΜΑΤΙΑΣ ΡΑΝΕΓΚΙ ΚΑΙ Ο ΟΡΛΑΝΤΟ ΣΑ

Η μετεγγραφή του Ορλάντο Σα δεν ήταν η μόνη που «ναυάγησε» την τελευταία στιγμή. Το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά… ενδιαφέρον, αφού πολλά ονόματα «παρέλασαν». Ένα από αυτά ήταν του Ματίας Ρανέγκι. Ο υψηλόσωμος επιθετικός συμφώνησε προφορικά, ήρθε στην Κύπρο για να ολοκληρώσει τη μετεγγραφή του, αρχές Ιουλίου, όμως η απόκτησή του δεν προχώρησε λόγω της γκρίνιας του κόσμου.

Ο ΤΑΣΟΥΡΗΣ ΠΗΓΕ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΣΙΑΣ

Ο Τασουρής που κατέβασε τα ρολά της εστίας στην πρόσφατη νίκη της εθνικής Ελπίδων επί της Τουρκίας, αποχώρησε από τον ΑΠΟΕΛ. Για όσους ρωτούν με αφορμή την τεράστια επιτυχία στην Άγκυρα, θα αγωνίζεται στον Εθνικό Άσσιας (ο νεαρός Δ. Χαραλάμπους πήγε ΘΟΪ Λακ.).

ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΡΑΪΚΕΡ ΕΝΑΣ 17ΧΡΟΝΟΣ

Τρίτος επιθετικός κορυφής είναι ο διεθνής με τις Εθνικές ομάδες μικρότερων ηλικιών Μιχάλης Χαραλάμπους. Αποκτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 από τον Εθνικό Αχνας και όσοι τον είδαν να αγωνίζεται, μιλούν με τα καλύτερα λόγια!

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Στο κεφάλαιο αποχωρήσεις ξεχωρίζει η πώληση του πολυτιμότερου παίκτη των τελευταίων σεζόν Ντε Βινσέντι, όπως και η αποχώρηση του επί σειρά ετών αρχηγού Χαραλαμπίδη. Επίσης, ο Καρλίτος που είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο από τη Δόξα, πωλήθηκε στην Ανόρθωση.

de vincedi

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ