aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ισόβιος» πρωταθλητής Κύπρου ο ΑΠΟΕΛ με ιστορικό ρεκόρ!

«Ισόβιος» πρωταθλητής Κύπρου ο ΑΠΟΕΛ με ιστορικό ρεκόρ!

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 28η φορά στην ιστορία του και έβδομη διαδοχική πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου (4/5) ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 3-0 (14′ Ντε Βινσέντι, 36′ Μοράις, 44′ Ιωάννου) του Απόλλωνα και σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 της Σαλαμίνας επί της ΑΕΚ  στέφθηκαν πρωταθλητές Κύπρου της αγωνιστικής περιόδου 2018/19.

Η ομάδα της Λευκωσίας  με την τέταρτη φετινή νίκη της επί του Απόλλωνα έφτασε τους 64 βαθμούς, με τον Απόλλωνα να μένει στους 58 και την ΑΕΚ να πηγαίνει στους 56, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: «Χαμός» από τους «πορτοκαλί» για τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ 

Ο ΑΠΟΕΛ έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα, καθώς έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα για έβδομη διαδοχική σεζόν. Μία περίοδος που δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Λευκωσίας, καθώς οι αποκλεισμοί στην Ευρώπη από Σούντουβα και Αστάνα έφεραν τριγμούς στο «στρατόπεδο» των γαλαζοκιτρίνων.

Διαβάστε επίσης: «Παρανόησε» στο 3-0 ο Τραμετσάνι, η κίνηση του Ιταλού

Η απόλυση του Μπρούνο Μπαλταζάρ και η πρόσληψη του Πάολο Τράμετσανι έδωσαν το έναυσμα για την αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ που με τέσσερις νίκες επί του συνδιεκδικητή του τίτλου Απόλλωνα κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα.

Mε 19 νίκες, 7 ισοπαλίες, 4 ήττες και απολογισμό τερμάτων 60-24 ο ΑΠΟΕΛ στέφθηκε πρωταθλητής Κύπρου δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ενώ στον τελικό κυπέλλου της 22άς Μαΐου κόντρα στην ΑΕΛ θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει το νταμπλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ