Την απόφαση να στηρίξουν εκ νέου τον Άνχελ Λόπεθ πήραν στη Νέα Σαλαμίνα, δίνοντας στον Ισπανό προπονητή ακόμη μία ευκαιρία να αντιστρέψει την κατάσταση. Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του παραμένει, όμως πλέον συνοδεύεται από την απαίτηση για άμεση αγωνιστική αντίδραση και επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.
Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι να μπορεί κανείς να κοιτάζει πιο μακριά. Δηλαδή πόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα αν κερδίσουν οι ερυθρόλευκοι την Ομόνοια Αραδίππου; Θα λυθούν όλα τα προβλήματα; Ίσως μερικά να μπουν κάτω από τα χαλί, ωστόσο μετά από οκτώ αγώνες είναι δεδομένο, πλέον, πως έγιναν και γίνονται λάθη τα οποία κοστίζουν.
Αρχίζοντας από τον κ. Λόπεθ ξεκαθαρίζεται πως θα ήταν άδικο αν μηδενίζαμε τις προπονητικές του ικανότητες. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με επιλεκτική μνήμη. Ο 44χρονος προπονητής οδήγησε πέρσι τους ερυθρόλευκους σε μια εντυπωσιακή πορεία στη Β’ Κατηγορία, εξασφαλίζονται την άνοδο με τρόπο που δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Ακόμη και στη φετινή διαδρομή υπήρξαν στιγμές που έδειξε την ικανότητα του να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Η εμφατική επικράτηση απέναντι στην Ανόρθωση, η σταδιακή βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας και η διαχείριση της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Πιστώνεται επίσης τις πολύ καλές εμφανίσεις παικτών όπως οι Μπαλντέ και Χριστοδούλου, οι οποίοι ακολούθησαν την ομάδα από τη Β’ Κατηγορία.
Δεν σημαίνει, ωστόσο, πως δεν προκύπτουν ζητήματα που απαιτούν εξηγήσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένα «γιατί» τα οποία έχουν φέρει τον Ισπανό προπονητή στη δύσκολη θέση που βρίσκεται σήμερα. Γιατί ο Ποβέδα μετά την πολύ καλή εμφάνιση με την Ανόρθωση παραγκωνίστηκε; Γιατί ο Εμπό που αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή της μετεγγραφικής περιόδου για να καλύψει το κενό του τραυματία Κονφέ μέτρησε μόλις δέκα λεπτά; Γιατί ο Κιντιγιά μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα, όπου έγινε αλλαγή στο 20’, δεν ξανάπαιξε; Γιατί η απόδοση του Γκράντσιρ έπεσε κατακόρυφα στα δύο τελευταία παιχνίδια;
Τα ερωτηματικά δεν σταματούν στον πάγκο. Υπάρχει και το κομμάτι του προγραμματισμού το οποίο αφορά κατά κύριο λόγο τον τεχνικό διευθυντή, Νεόφυτο Λάρκου, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μείνει εκτός συζήτησης. Παίκτες που ήρθαν με την προοπτική να καθιερωθούν στο αρχικό σχήμα δεν πλησίασαν καθόλου τις αρχικές προσδοκίες, ενώ για παράδειγμα στο δεξί άκρο της άμυνας δεν υπάρχουν πολλές «καθαρόαιμες» λύσεις.
Δείτε επίσης: Νέα Σαλαμίνα: Στήριξη σε Άνχελ Λόπεθ με αστερίσκο
Η ευθύνη, λοιπόν, για τη φτωχή συγκομιδή των πέντε βαθμών δεν μπορεί να βαραίνει αποκλειστικά τον προπονητή. Η Νέα Σαλαμίνα έχασε βαθμούς τόσο εξαιτίας παραγόντων που δεν μπορούσαν να ελεγχθούν όσο και λόγω λαθών που έγιναν εντός της ομάδας. Αυτό, πλέον, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Πάρθηκε η απόφαση για στήριξη στους περσινούς πρωταγωνιστές και εναπόκειται στους ίδιους να δείξουν εκ νέου τα αντανακλαστικά και τις ικανότητες τους.














