aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ «δευτερολογία» του…

Η «δευτερολογία» του…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς, η Γιανγκ Μπόις και η Αστάνα μπορούν να περιμένουν. Σήμερα το «μενού» περιλαμβάνει Ερμή. Το κεφάλαιο Ευρώπη μπαίνει στο «pause» και η προσοχή επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα και μιαν «αλλιώτικη» πρεμιέρα, καθότι η επίσημη πρεμιέρα πήρε αναβολή. Ένα παιγνίδι με τις ιδιαιτερότητές του, για τον ΑΠΟΕΛ.

Αρχικά από την άποψη ότι οι γαλαζοκίτρινοι (αρχικά) βγαίνουν από τον ευρωπαϊκό κυκεώνα, τα ερωτηματικά ως προς την αντίδραση των πρωταθλητών, αλλά και τις προθέσεις του Κρίστιανσεν μετά τους αγώνες της Ευρώπης.

Και μην πείτε ποιες προθέσεις, αφού ο Δανός βρέθηκε στο στόχαστρο για πολλές από τις επιλογές του στους ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά και για την τακτική που ακολουθεί. Στο σημερινό αγώνα θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί η άποψη πως άλλο Ευρώπη κι άλλο πρωτάθλημα ως προς το τι έχει κατά νου ο καθ’ ύλην αρμόδιος των γαλαζοκίτρινων.

Μέσα σ’ όλα τα πιο πάνω είναι και το δεδομένο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το παιγνίδι, με τον ΑΠΟΕΛ να κυνηγά μετά μανίας τη νίκη, αφενός για να κλείσει στόματα και αφετέρου για ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα με νίκη.

Συνεπώς συντρέχουν πολλοί και καλοί λόγοι για τους φίλους της ομάδας να δώσουν το παρών τους στο γήπεδο, αλλά και για την ομάδα (ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ και διοίκηση) να είναι σε εγρήγορση και να δώσει πειστικές απαντήσεις στα όσα προβληματίζουν τον κόσμο, αλλά και γενικότερα για την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Το ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί δεν λέει πολλά πράγματα, αφού ο Ερμής θα πάει στη Λευκωσία για να εκμεταλλευτεί την κούραση των γηπεδούχων και παράλληλα τα όποια φαβορί φαίνονται (με την απόδοσή τους) στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε ακόμη ότι ο Ερμής έκανε τη ζημία του στον ΑΠΟΕΛ μια-δυο φορές, και οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν μια τέτοια δυσάρεστη έκπληξη, ειδικά σ’ αυτή τη δεδομένη χρονική περίοδο. Από πολλές απόψεις.

Ερωτηματικό αποτελεί και ο αριθμός του κόσμου που θα μαζευτεί σήμερα στο ΓΣΠ. Προηγήθηκαν βλέπετε τα παιγνίδια στην Ευρώπη, υπάρχει ένα σχετικό μούδιασμα και μια (ας την πούμε) ψιλό απογοήτευση. Ακόμα κι έτσι όμως στο στάδιο της πρωτεύουσας αναμένεται ότι θα μαζευτούν 7–8 χιλιάδες φίλοι των γαλαζοκίτρινων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ