aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«H επιθυμία για Μιλόγεβιτς και η αλήθεια για Γιοβάνοβιτς»

«H επιθυμία για Μιλόγεβιτς και η αλήθεια για Γιοβάνοβιτς»

Στο προσκήνιο για τον πάγκο της ΑΕΚ Αθηνών βρίσκονται τα ονόματα δύο πολύ καλά γνωστών στην Κύπρο προπονητών, τα οποία συχνά – πυκνά εμφανίζονται σε ελλαδικά (και όχι μόνο ρεπορτάζ) όταν ελλαδικές ομάδες βρίσκονται σε αναζήτηση νέου τεχνικού. Ο λόγος για τους Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Οι πρώην προπονητές ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας, πέραν του ότι έχουν αποδείξει τις προπονητικές τους ικανότητες έχουν άριστες σχέσεις με τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς και ήταν λογικό ότι θα «έπαιζαν» πολύ στο ρεπορτάζ του «Δικέφαλου» που φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα προχωρήσει σε αντικατάσταση του Νίκου Κωστένογλου. Μάλιστα, ανάρτηση Ισπανού δημοσιογράφου φέρει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι πρώτος στη λίστα των υποψηφίων. Από την άλλη οι Σέρβοι γράφουν ότι ο μεγάλος πόθος του Ίβιτς είναι ο Μιλόγεβιτς, εντούτοις οι συμβατικές υποχρεώσεις που έχει με τον Ερυθρό Αστέρα καθιστούν αδύνατο το ενδεχόμενο μετακόμισής του άμεσα στην Ελλάδα.

Πάντως, ρεπορτάζ της ελλαδικής ιστοσελίδας gazzetta.gr δίνει διαφορετική προσέγγιση στα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για τον Γιοβάνοβιτς, τονίζοντας πως υπήρχε «ζεστό» ενδιαφέρον για τον Σεβοέλληνα πρώην τεχνικό του ΑΠΟΕΛ τον Σεπτέμβριο, όταν δηλαδή απολύθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ και όχι τώρα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας gazzetta.gr

«Στη Σερβία αναφέρονται εκτενώς στο θέμα προπονητή της ΑΕΚ Αθηνών και επισημαίνουν το όνομα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ως την κύρια επιθυμία του Ίλια Ίβιτς, αλλά και εκείνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η ΑΕΚ πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε στηρίξει απόλυτα τον Νίκο Κωστένογλου διαψεύδοντας ότι υπάρχει θέμα προπονητή και παραπέμποντας στα λεγόμενα του τεχνικού διευθυντή Ίλια Ίβιτς προ διαστήματος όταν είχε και εκείνος στηρίξει τον «Κωστέ» στη συνάντηση που είχε με τους ρεπόρτερ της Ένωσης.

Η ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και με τον τρόπο που ήρθε είναι φυσιολογικό να δημιούργησε νέα ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του Κωστένογλου στο τιμόνι της Ένωσης. Στη Σερβία μάλιστα επικεντρώνονται εκτενώς με το θέμα του προπονητή της Ένωσης τονίζοντας μάλιστα ότι η μεγαλύτερη επιθυμία του Ίλια Ίβιτς θα ήταν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς του Ερυθρού Αστέρα.

Συγκεκριμένα το mozzartsport υποστηρίζει ότι ο Μιλόγεβιτς είναι ο πρώτος στόχος του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ και πως θα τον έφερνε στους κιτρινόμαυρους αύριο το πρωί, αν αυτό ήταν δυνατό. Ωστόσο, όπως προσθέτουν οι Σέρβοι, το συμβόλαιό του με τον Ερυθρό Αστέρα μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν που τον δεσμεύει εκεί σε συνδυασμό και με τους στόχους της ομάδας που αγωνίζεται στην Ευρώπη, κάνουν την περίπτωσή του εξαιρετικά δύσκολη. Ο Ίβιτς γνωρίζει πολύ καλά τον Μιλόγεβιτς, αλλά όπως επισημαίνεται η περίπτωσή του δεν είναι εφικτή τη δεδομένη στιγμή.

Πάντως, οι Σέρβοι προσθέτουν μέσα στους υποψήφιους έναν ακόμα συμπατριώτη τους, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος επίσης γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, είναι έμπειρος και βρίσκεται χωρίς ομάδα έπειτα από την αποχώρησή του από τον πάγκο της Αλ Νασρ των ΗΑΕ. Η συγκεκριμένη επιλογή μάλιστα για τη θέση του προπονητή της ΑΕΚ γράφτηκε και στην Ισπανία, ωστόσο φαίνεται η ενημέρωση να είναι λίγο πίσω, μιας και το όνομα του Γιοβάνοβιτς έπαιξε τον Σεπτέμβρη, όταν ο Ίβιτς είχε ψαχτεί για προπονητή πριν τελικά αποφασίσει τη μονιμοποίηση του Κωστένογλου. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Λίτο Χιμένεθ ανέφερε πως ο Γιοβάνοβιτς αποτελεί προτεραιότητα για την ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα οι Σέρβοι αναφέρουν και αρκετά ονόματα Ισπανών, ως υποψήφια για τον πάγκο της ΑΕΚ, όπως αυτά των Κίκε Σετιέν, Ρούμπεν Μπαράχα, Αμπελάρδο, Χάβι Γκράθια, Μαρθελίνο, Χουάντε Ράμος και Φραν Εσκριμπά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ