aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΓιαννιώτας και Πιέρος μίλησαν για όλα...

Γιαννιώτας και Πιέρος μίλησαν για όλα…

TOY HΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ

Στην επίσημη ιστοσελίδα της OYEΦΑ και στο συνάδελφο Τζον Λεωνίδου μίλησαν οι Γιάννης Γιαννιώτας και Πιέρος Σωτηρίου. Οι δύο ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ αναφέρθηκαν στην πρόκριση επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά και στη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Γιάννης Γιαννιώτας: «Τα δύο γκολ που σημείωσαμε στην Ισπανία (σ.σ.: στην ήττα με 3-2 από την Αθλέτικ) ήταν πολύ σημαντικά. Το να σκοράρεις δύο γκολ στο Μπιλμπάο ήταν ένα εξαιρετικό κατόρθωμα. Με τη λήξη του επαναληπτικού αγώνα, ήμασταν πολύ χαρούμενοι, αλλά και πολύ κουρασμένοι, αφού αγωνιζόμασταν 10 εναντίον 11 κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Αισθανθήκαμε απελευθερωμένοι και μπορούσες να το δεις ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο».

«Δεν υπάρχει καλή και κακή κλήρωση σε αυτό το στάδιο. Είναι πολύ ανταγωνιστική, έτσι το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε επαγγελματίες και πειθαρχημένοι. Αν το πράξουμε, τότε θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε».

«Ο ΑΠΟΕΛ έχει πραγματοποιήσει μερικές αξιομνημόνευτες εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά το να προκρίνεσαι στους “16” και να αφήνεις εκτός μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους παραμένει ακόμα μία μικρή έκπληξη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε συλλόγους που έχουν δέκα φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό».

«Φυσικά (σ.σ.: η πρόκριση στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2011-12) εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, γιατί οι παίκτες που ήταν μέρος αυτής της πορείας είναι ήρωες για το σύλλογό μας. Στόχος μας είναι να πετύχουμε κάτι αντίστοιχο στο Γιουρόπα Λιγκ. Είμαστε σε μία φάση, όπου ίσως οι επόμενες γενιές στο σύλλογο να μιλούν και για εμάς στο μέλλον».

«Είναι αυτό που ονειρεύεσαι από μικρό παιδί. Το να αγωνίζεσαι σε μεγάλα στάδια μπροστά σε χιλιάδες κόσμο. Φυσικά υπάρχει πίεση, αλλά μέχρι μόνο να σφυρίξει για πρώτη φορά ο διαιτητής. Μετά τα ξεχνάς όλα».

Πιέρος Σωτηρίου: «Mετά την αποβολή μου (σ.σ.: με τον ΑΠΟΕΛ να προηγείται με 2-0 στον επαναληπτικό) πήγα κατευθείαν στην κερκίδα. Ήμουν τόσο ανήσυχος, γιατί δεν ήθελα να αφήσω την ομάδα μου με δέκα παίκτες. Λαχταρούσα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα».

«Είναι αδύνατο να περιγράψεις πώς νιώσαμε μετά τη νίκη μας. Ήμουν τόσο χαρούμενος που δεν μπορούσα να το πιστέψω εκείνη τη στιγμή. Ίσως να μην ξαναζήσω κάτι τέτοιο ποτέ στην καριέρα μου».

«Είναι μία τρομερή ομάδα, όπως ήταν και η Μπιλμπάο, αλλά ελπίζω ότι με σκληρή δουλειά και καλή προετοιμασία για τα παιχνίδια μαζί τους μπορούμε να τα καταφέρουμε και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Αν περάσουμε την Άντερλεχτ, τότε όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίσουμε θα είναι κάτι το εξαιρετικό για το Κυπριακό ποδόσφαιρο».

«Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να δει στα μάτια οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα. Οι άλλες ομάδες μας βλέπουν ως αουτσάιντερ, λόγω της χώρας από της οποίας προερχόμαστε, αλλά συχνά το… πληρώνουν αυτό».

«Ο ΑΠΟΕΛ έχει προχωρήσει ήδη πολύ. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού και με λίγη τύχη, μπορούμε να κάνουμε ακόμα ένα βήμα. Στο Γιουρόπα Λιγκ αγωνίζεσαι σε μεγάλα γήπεδα, όπου η χωρητικότητά τους είναι περισσότερες από 50.000 θέσεις. Αυτό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για εμάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ