aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΓερό τακτακαλίτικο χαστούκι στον ΑΠΟΕΛ και στοπ στο αήττητο! (pics)

Γερό τακτακαλίτικο χαστούκι στον ΑΠΟΕΛ και στοπ στο αήττητο! (pics)

TOY ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

«Τούμπαρε» σε τείχος… τακτακαλίτικο ο ΑΠΟΕΛ! Ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη έκπληξη της 12ης αγωνιστικής, κερδίζοντας με 2-0 τους γαλαζοκίτρινους στο Μακάρειο (36’ Ντουβεντρού, 83’ Κίκο) και τους… έριξε στο καναβάτσο. Μάλιστα, η ομάδα του Τακτακαλά, έχει να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ από το μακρινό 1993!

Ο ΑΠΟΕΛ μετά την ισοπαλία (0-0) με την Ομόνοια στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής με την οποία εισήλθαμε στον β’ γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, κι έχασε κι άλλο έδαφος από την κορυφή, αφού παρέμεινε στους 18 πόντους και ασχέτως αν έχει τρία ματς λιγότερα (κι ένα η πρωτοπόρος Ανόρθωση), παραμένει 3ος. Η κορυφή ανήκει στην «Κυρία» που έχει 27 πόντους και στη 2η θέση ακολουθεί η Ομόνοια με 22. Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν, πόσο στοιχίζει στον ΑΠΟΕΛ αυτή η ήττα, που ήταν και η πρώτη του στη φετινή σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ένταση και αψιμαχίες παικτών στο Μακάρειο, μετά το σκληρό φάουλ του Μάτιτς

Δεν είχε καθόλου καλή απόδοση η ομάδα του Τομάς Ντολ κι αυτό αναμένεται πως θα προβληματίσει τους πάντες στον ΑΠΟΕΛ, ενώ πολλά συγχαρητήρια αξίζουν από την άλλη, στον Ολυμπιακό, ο οποίος αν και άρχισε νωθρά, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη να «πατήσει» τον αντίπαλό του, να του επιβληθεί πλήρως και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του. Έτσι, οι μαυροπράσινοι έκαναν άλμα στη βαθμολογία, αφού ανέβηκαν στην 8η θέση και στους 12 πόντους.

Χάλια ματς, αλλά τουλάχιστον με γκολ!

Στο πρώτο μέρος, ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία, καταγράφοντας τρεις φάσεις άστοχες. Οι παίκτες του Ολυμπιακού στην αντίπερα όχθη ήταν κινητικοί, είχαν όρεξη και στη μοναδική τους φάση, κατάφεραν κιόλας να σκοράρουν. Στο 36’ Ο Ντουβεντρού διένυσε απόσταση με την μπάλα, πέρασε τον Σάβιτς που έμοιαζε με… σταματημένο και ανενόχλητος έκανε το σουτ εντός περιοχής και σκόραρε, με το 1-0 να είναι και το αποτέλεσμα ημιχρόνου, χωρίς να καταγραφεί κάτι αξιόλογο μέχρι το 45’+.

Διαβάστε επίσης: Συγκινημένος ο Οικονομίδης: «Δεν αφήσαμε τον ΑΠΟΕΛ να πάρει κάτι…»

Μπαμ και κάτω!

Όσο κι αν περίμεναν πολλοί στην επανάληψη έναν… αλλιώτικο ΑΠΟΕΛ, διψασμένο για να επαναφέρει την τάξη και να ανατρέψει τα σε βάρος του δεδομένα έπεσαν -πολύ- έξω. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν αγνώριστοι, μέσα στα νεύρα κι έχασαν με απευθείας αποβολή και τον Μιχαΐλοβιτς στο 82’ που έκανε φάουλ ως τελευταίος παίκτης στον Μπιλάλ που ήταν έτοιμος να βρεθεί φάτσα με τον Μπέλετς. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο άσχημα στη συνέχεια, αφού ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη και εκπυρσοκρότησε την… βόμβα με τον Κίκο να εκτελεί απευθείας το φάουλ στο 83’ και να σκοράρει έξυπνα, περνώντας την μπάλα κάτω από το τείχος (2-0).

Διαβάστε επίσης: Πλήρωσε το λάθος του ο Σάβιτς;

Στη συνέχεια τα νεύρα, τα πολλά φάουλ κι οι αψιμαχίες, δεν επέτρεψαν να δούμε καλό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν χάλια εμφάνιση, ενώ ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ολυμπιακός (Πάμπος Χριστοδούλου): Μπάιζα, Ψάλτης, Σωτηρίου, Νάνι, Κίκο, Ντουβεντρού, Ενόχ (34′ Μπιλάλ), Βινίσιους, Ροτζέιρο (75′ Ζαχαρίου), Οικονομίδης, Αγιτέ (89′ Σιντιμπέ).

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Σάβιτς (46′ Γιάκολις), Μερκής, Ιωάννου, Ζοαοζίνιο (78′ Εφραίμ), Άλεφ, Μάτιτς, Τάαμαρι, Βιντιγκάλ (65′ Πάβλοβιτς), Χαλένιους.

Γήπεδο: Μακάρειο.

Σκόρερ: 36′ Ντουβεντρού, 83′ Κίκο.

Κίτρινες: 79′ Αγιτέ, 87′ Μπιλάλ / 51′ Μερκής (3η), 87′ Μάτιτς, 88′ Ιωάννου (3η).

Αποβολές: 82′ Μιχαΐλοβιτς (απευθείας κόκκινη).

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ Βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Β’ Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου.

Τέταρτος: Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ