aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈνδεκα αυτοί, ένδεκα κι ο Θρύλος

Ένδεκα αυτοί, ένδεκα κι ο Θρύλος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πανέτοιμος για μια ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά είναι ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος θα υποδεχθεί το βράδυ τη Ρεάλ Μαδρίτης, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γαλαζοκίτρινοι θα βρεθούν απέναντι σε ένα από τα μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, σ’ ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και θα τα δώσουν όλα για να διεκδικήσουν από το κομμάτι των πιθανοτήτων ό,τι τους αναλογεί.

Εξάλλου, απέδειξαν πλειστάκις πως τα όρια, οι αντοχές και οι δυνατότητές τους δεν έχουν ταβάνι. Είναι αποφασισμένοι να παίξουν με τσαμπουκά, ψυχή, πείσμα, συγκέντρωση και με σωστή τακτική θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη στη σπουδαία μάχη με τη Ρεάλ θα έχουν στο πλευρό τους χιλιάδες οπαδούς τους, οι οποίοι θα γεμίσουν το ΓΣΠ και θα δημιουργήσουν για μια ακόμα φορά φανταστική ατμόσφαιρα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως, θα παλέψουν και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να γράψουν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Δεν αμφισβητεί κανείς πως η αντίπαλος έχει όλα τα προγνωστικά με το μέρος της, οι οικονομικές συγκρίσεις προκαλούν δέος, αλλά κανένας δεν είναι χαμένος πριν η ασπρόμαυρη θεά στηθεί στη σέντρα. Στον ΑΠΟΕΛ ασφαλώς και έχουν επίγνωση των δυσκολιών που θα συναντήσουν, πλην όμως έχουν συνηθίσει από τέτοιας υφής 90λεπτα και θεωρούν πως σε μια μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, έχοντας την απαραίτητη τύχη με το μέρος τους, είναι ικανοί να κάνουν τη σούπερ έκπληξη.

Οι πρωταθλητές μας καλούνται να παρουσιαστούν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και να μη λυγίσουν στην πίεση που θα δεχθούν. Να αμυνθούν αποτελεσματικά, όχι όμως να ταμπουρωθούν στο μισό γήπεδο. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδι με την Ντόρτμουντ σε αδρές γραμμές τα κατάφεραν μια χαρά, τώρα έφτασε η στιγμή που θα πρέπει να το πράξουν απέναντι στην παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Και γιατί όχι, να φτάσουν σε άλλο ένα ποδοσφαιρικό θαύμα που θα σκορπίσει την περηφάνια και πρωτίστως θα αποτελέσει το διαβατήριο για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Το σχέδιο της…. απόδρασης: Ανεξάρτητα από τα συστήματα των προπονητών, η θέληση και το κίνητρο των παικτών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν τις συνθήκες σε τόσο σπουδαίες αναμετρήσεις. Ο Δώνης, μάλλον δεν θα αιφνιδιάσει στις επιλογές του στο αρχικό σχήμα. Ο Πέρεθ θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο. Ανασταλτικοί μέσοι οι Μοράις-Βινίσιους, στη μία θέση στα άκρα της επίθεσης θα είναι ο Αλωνεύτης και στην άλλη ένας εκ των Σάλαϊ, Εφραίμ. Επιτελικός μέσος θα είναι ο Ζαχίντ και την αιχμή του δόρατος θα αποτελέσει ο Ποτέ. Σε περίπτωση που δούμε κάτι διαφορετικά, οι Εμπεσίλιο, Ντε Καμάργκο, Μερκής έχουν πιθανότητες για να πάρουν φανέλα βασικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ