aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈκαμψε την αντίσταση της Νέας Σαλαμίνας κι έκανε το 2x3 o ΑΠΟΕΛ!

Έκαμψε την αντίσταση της Νέας Σαλαμίνας κι έκανε το 2×3 o ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζοντας μία σαφώς βελτιωμένη έκδοσή του συγκριτικά με τον προηγούμενό του αγώνα απέναντι στον Ερμή (1-0), στο ίδιο γήπεδο κατάφερε να κερδίσει και τη Νέα Σαλαμίνα με 3-2 (81′ Ελουντού, 90′ + 4 Κίνγκσλεϊ / 2′ Ρέζα, 45′ + 5 Μοράις πεν., 83′ Σόουζα) σε εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής. Οι ερυθρόλευκοι αν και αντιστάθηκαν απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές και είχαν καλή παρουσία, δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμολογικό όφελος κι έμειναν στους έξι πόντους, όσους δηλαδή έχει και ο ΑΠΟΕΛ, αλλά με αγώνα λιγότερο.

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το παιχνίδι για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος με το «καλησπέρα», άνοιξε το σκορ στο 2’ με σουτ του Ρέζα σε μία φάση διαρκείας και αφότου προηγήθηκε προσπάθεια από τον Τάαμαρι και τον Εφραίμ. Το γκολ αυτό δεν επηρέασε αρνητικά τη Νέα Σαλαμίνα η οποία έβγαλε αντίδραση και παράλληλα αντιστάθηκε σε οποιεσδήποτε προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ ακολούθησαν. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στη ροή του αγώνα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 45’ + 5 χάρις σε εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Μοράις (το κέρδισε ο Τάαμαρι μετά από σπρώξιμο του Ντομίνγκες).

Στο δεύυτερο ημίχρονο η Νέα Σαλαμίνα μπήκε πιο δυνατά και ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να διαφυλάξει τα νώτα του. Μετά το 70′ οι γηπεδούχοι ρίσκαραν και κατάφεραν να μειώσουν με γκολ του Ελουντού στο 80′, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα των δυο τερμάτων στην επόμενη φάση, όταν Σόουζα στο 83′, μετά από τραγικό λάθος και άστοχη έξοδο του Βεσελόφσκι έσπρωξε απλά την μπάλα στα δίκτυα. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν στο 90′ + 4 με τον Κίνγκσλεϊ και το 3-2 υπέρω των γαλαζοκίτρινων ήταν το αποτέλεσμα.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Παύλου, Μιντίκκης, Γκολομπάρτ (71′ Φραγκέσκου), Ντομίνγκες, Κορέια, Ελουντού, Μαργκάσα (79′ Κωστή), Νουρ, Φερέιρα, Κίνγκσλεϊ.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Κωστή): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο (73′ Μερκής), Βούρος, Ιωάννου, Τάαμαρι, Μοράις, Ζαχίντ, Εφραίμ (49′ Σόουζα), Ντε Βινσέντι, Ρέζα (66′ Ντελατόρε).

Σκόρερ: 81′ Ελουντού, 90′ + 4 Κίνγκσλεϊ / 2′ Ρέζα, 45′ + 5 Μοράις (πεν.), 83′ Σόουζα.

Κίτρινες: 59′ Γκολομπάρτ, 64′ Παύλου / 17′ Μοράις, 42′ Ντε Βινσέντι, 78′ Βάτερμαν.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: «Αμμόχωστος».

Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου.

Β’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Τέταρτος: Αβραάμ Τσούκκας.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

Το live της αναμέτρησης:



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ