aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕίναι ή όχι παράνοια αυτό που συμβαίνει με τον Τάαμαρι;

Είναι ή όχι παράνοια αυτό που συμβαίνει με τον Τάαμαρι;

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Είμαστε γενικά λαός της υπερβολής», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος  σχολιάζοντας τον… χαμό που συμβαίνει γύρω από τον Μούσα Αλ-Τάαμαρι. Η αλήθεια είναι πως τον γενικότερο «πανικό» για τον Ιορδανό εξτρέμ τον προκαλούν οι συμπατριώτες του και ο ίδιος με τις εμφανίσεις του κάθε φορά που αγωνίζεται.

Τα κατορθώματά του εντός γηπέδου προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και το όνομά του συμπεριλαμβάνεται καθημερινά σε μετεγγραφικά ρεπορτάζ, κυρίως στην Ιταλία. Δεν είναι υπερβολή ότι εμφανίσεις τέτοιου επιπέδου από ένα παιδί 21 χρονών στην Κύπρο δεν έχουμε ξαναδεί.

Διαβάστε επίσης: «Στο στόχαστρο των Τραμετσάνι-Τέτι ο Φακινέτι»

Σε τέτοια ηλικία περίπου είχε «ξεμυτίσει» ο Λαβόρδε. Ο Κολομβιανός είχε επίσης εκρηκτικότητα, τρομερή ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και τεχνική κατάρτιση. Αν θυμάστε και με τον παίκτη της Ανόρθωσης υπήρχε ένας χαμός. Η διαφορά στις δύο περιπτώσεις είναι η «παράνοια» που επικρατεί για τον Τάαμαρι στην Ιορδανία. Μία χώρα που δεν «παράγει» σπουδαίους ποδοσφαιριστές και στο πρόσωπο του επιθετικού του ΑΠΟΕΛ οι συμπατριώτες του βλέπουν τον νέο… Μέσι.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι Βραζιλιάνοι για τον Καζού και το €1.500.000

Είναι και λογικό και επόμενο ο Τάαμαρι να απασχολεί καθημερινά τον Τύπο της Κύπρου και της Ιορδανίας. Άλλωστε, ασχολούνται μαζί του στην Ιταλία, πώς γίνεται να περνά απαρατήρητος στη γενέτειρά του και στη χώρα που κάνει «παπάδες».

Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Τάαμαρι θα το δείξει ο χρόνος. Και σαφώς οι εκπληκτικές εμφανίσεις του στην Κύπρο δεν μπορούν από μόνες τους να τον πάρουν σε έναν σύλλογο από τους TOP 10 στην Ευρώπη. Η χρηματιστηριακή αξία του Τάαμαρι ανεβαίνει περισσότερο στο Asian Cup. Καμία σοβαρή ομάδα δεν θα δώσει χρήμα για έναν παίκτη εάν δεν τον δει αγωνιζόμενο σε μεγάλες διοργανώσεις και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Aυτό κάνει η Φιορεντίνα με τον Τάαμαρι (ανεξάρτητα αν κάνει στο μέλλον επίσημη προσφορά για να τον αποκτήσει), το ίδιο είχε κάνει και η Φράιμπουργκ με τον Σάλαϊ.

Το σημαντικό για τον Τάαμαρι είναι να μείνει ανεπηρέαστος με όλο αυτό τον ντόρο που γίνεται γύρω από τ’ όνομά του. Προς το παρόν δεν δείχνει να επηρεάζεται. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον ΑΠΟΕΛ η διοίκηση του οποίου πήγε το καλοκαίρι στην Ιορδανία για «λαβράκι» και κέρδισε το… τζόκερ. Μένει απλά να… εξαργυρώσει το δελτίο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ