aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕφραίμ: Φτου ξανά κι απ’ την αρχή…

Εφραίμ: Φτου ξανά κι απ’ την αρχή…

Σε εννέα ημέρες ο Γιώργος Εφραίμ κατάφερε σε δύο αγώνες να σηκώσει ξανά «σκόνη» γύρω απ’ το όνομά του. Ο ντόρος και οι επικριτές των προπονητών οι οποίοι δεν εμπιστεύονταν τον Κύπριο διεθνή είχε κοπάσει ένα διάστημα. Ο Πάολο Τραμετσάνι κατακρίθηκε έντονα για την επιλογή του ν’ αφήσει στο περιθώριο τον βραχύσωμο άσο. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ο Εφραίμ θα πάρει τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι.

Έλα, όμως, που και ο Γερμανός προπονητής είχε την ίδια άποψη με τον προκάτοχό του. Μόλις μία συμμετοχή στο αρχικό σχήμα έχει καταγράψει έως τώρα ο 30χρονος εξτρέμ στη φετινή σεζόν με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα. «Καλά, όλοι οι προπονητές είναι τρελοί;», διερωτάται εύλογα κάποιος. Μιλώντας για τον Εφραίμ, μετά την εκπληκτική προσπάθεια στο ματς με την Καραμπάχ από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ ο Νεκτάριος Πετεβίνος εξήρε την επαγγελματικότητα του ποδοσφαιριστή και την αφοσίωσή του περιμένοντας να πάρει την ευκαιρία.

Και το έκανε. Έπαιξε 16΄ με τους Αζέρους και συνέβαλε τα μέγιστα στο να έρθει η ανατροπή. Στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο που ακολούθησε ο Ντολ επέλεξε να τον αφήσει στον πάγκο, δίνοντάς του μόλις πέντε λεπτά συμμετοχής.

Ο Μπεν Σιμόν του έδωσε φανέλα βασικού στο παιχνίδι με την Σκωτία και ο Εφραίμ πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα που κακώς δεν μέτρησε, ενώ ισοφάρισε σε 1-1 για την Κύπρο με υπέροχο γκολ. Οι εμφανίσεις του Εφραίμ τις τελευταίες ημέρες έδωσε «πάσα» σε όσους υποστηρίζουν, και δεν είναι λίγοι, ότι ο Κύπριος εξτρέμ δικαιούται περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο Ντολ μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Απόλλωνα δήλωσε πως ίσως ήρθε η ώρα κάποιοι παίκτες να αγωνιστούν περισσότερο, καθώς εντόπισε αδυναμία στην παραγωγή ευκαιριών και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Αν αυτό είναι προμήνυμα (και) για τον Εφραίμ, θα το δείξει ο χρόνος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ