aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔώνης: Οι 177 μέρες, οι 43 αγώνες και τα 100 παρά 3 γκολ

Δώνης: Οι 177 μέρες, οι 43 αγώνες και τα 100 παρά 3 γκολ

Είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως κίνηση «ματ» της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη η επιστροφή του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ το περασμένο καλοκαίρι. Ανακοινώθηκε η πρόσληψή του στις 28 Ιουλίου 2017 σε μια κρίσιμη στιγμή της σεζόν αφού η ομάδα κινδύνευε σοβαρά με αποκλεισμό από την πρωταθλήτρια Ρουμανίας Βιιτόρουλ. Κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα, αλλά και να προκριθεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, βγάζοντας στη συνέχεια νοκ άουτ την πρωταθλήτρια Τσεχίας Σλάβια Πράγας.

Διαβάστε επίσης: Δώνης: Πέτυχε ή απέτυχε;

Από τότε έχουν περάσει 177 μέρες. Τόσες άντεξε, δηλαδή, στον «ηλεκτρικό» πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Ποιος είναι ο απολογισμός του; Σε συνολικά 43 αγώνες πανηγύρισε τη νίκη 26 φορές. Σε 8 ματς η ομάδα εξήλθε ισόπαλη και ηττήθηκε 9 φορές. Συγκεκριμένα, επί ευρωπαϊκής, ο ΑΠΟΕΛ κατέγραψε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Έχασε στη φάση των ομίλων και στα δύο παιχνίδια από τις Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ. Στο πρωτάθλημα, ο Θρύλος μετρά 21 νίκες, 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Διαβάστε επίσης: Πετρίδης: «Γι’ αυτό αποδεσμεύτηκε ο Δώνης, γι’ αυτό επιλέξαμε Μπαλταζάρ»

Μετά το πέρας της 29ης αγωνιστικής βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Στο κύπελλο κέρδισε 3 ματς και σε 1 έμεινε στην ισοπαλία, με την ομάδα να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στον απολογισμό του, ασφαλώς, καταγράφεται και η ήττα στο Σούπερ Καπ. Στις 177 μέρες που κοούτσαρε τον ΑΠΟΕΛ, είδε την μπάλα να καταλήγει στο αντίπαλο πλεχτό 97 φορές και αντιθέτως να… κολλά στο πλεχτό της δικής του ομάδας 51.

Διαβάστε επίσης: Aνακοινώθηκε το διαζύγιο του ΑΠΟΕΛ με τον Δώνη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ