aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔιορθώσεις επί της ακίδας στον ΑΠΟΕΛ

Διορθώσεις επί της ακίδας στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η κληρωτίδα, στο κύπελλο, είχε κέφια και τα ραντεβού ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα θα έχουν και συνέχεια (πόσω μάλλον, αν η προσφυγική ομάδα μπει και στην πρώτη εξάδα στο πρωτάθλημα)! Συνεπώς σ’ αυτό το δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων, για το πρωτάθλημα, πέρα από το δεδομένο ενδιαφέρον, θα είναι ένα δείγμα ως προς το τι να αναμένουμε στη συνέχεια.

Οι ερυθρόλευκοι είναι σαφώς αλλαγμένοι (εννοείται προς το καλύτερο) από τη μέρα από ανέλαβε την ομάδα ο Βεργέτης. Ο ΑΠΟΕΛ δείχνει να χάνει από καιρού εις καιρόν τα πατήματά του. Είτε ένεκα του γεγονότος ότι το παίζει σε διπλό (και τριπλό) ταμπλό, είτε λόγω των προβλημάτων τραυματισμών και απουσιών που του προκύπτουν στην πορεία.

Ό,τι και να συμβαίνει, όπως και να έχουν τα δεδομένα αμφότεροι θα κυνηγήσουν τη νίκη για τους δικούς της λόγους η κάθε ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ, μετά τις απώλειες που είχε με τον Ερμή –αγωνιζόμενος και στην έδρα του– θα είναι με τον δάκτυλο στη σκανδάλη, με ζητούμενο να μην «αστοχήσει» όταν θα βρεθεί απέναντι από τον… στόχο (βλ. αντίπαλο τέρμα)!

Θα πρέπει, άλλωστε, να επιβεβαιώσει, αλλά και να προστατεύσει τη φήμη της πρώτης επιθετικής γραμμής του πρωταθλήματος (μαζί με τον Απόλλωνα) καθώς μετρά 33 γκολ ενεργητικό. Απέναντι, μάλιστα, σε μια άμυνα -αυτή της Νέας Σαλαμίνας- που «δαγκώνει» (17 γκολ παθητικό) και είναι κυρίως χάρις σ’ αυτήν που πήρε την πάνω βόλτα. Και επειδή άλλο είναι να το λες και άλλο να το γράφεις, την απάντηση θα την δώσουν οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν στο γήπεδο.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια ενδεκάδας τώρα. Τα ερωτηματικά δεν είναι πολλά, αφού λίγο-πολύ ο Κρίστιανσεν έχει καταλήξει και στα πρόσωπα και στο σχήμα. Απόντος του Μπερτόλιο (λόγω καρτών), ο Δανός τεχνικός θα πάει με σχηματισμό 4-4-2 και τους Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου στην κορυφή της επίθεσης. Στις υπόλοιπες θέσεις: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ, Λάγο, Βινίσιους, Μοράις, Εφραίμ, Γιαννιώτας, Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου, αναμένεται να είναι οι έντεκα που θα ξεκινήσουν τον αγώνα, με τους Βάντερ, Αλεξάνδρου να διεκδικούν κι αυτοί θέση στο αρχικό σχήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ