aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛCovid: Στον αέρα δύο ματς του ΑΠΟΕΛ, σε αναμμένα κάρβουνα και η Ομόνοια

Covid: Στον αέρα δύο ματς του ΑΠΟΕΛ, σε αναμμένα κάρβουνα και η Ομόνοια

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που διέρρευσαν και ανακοινωθεί μετά τα αυριανά τεστ ότι πέραν των έξι ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ είναι θετικοί στον Covid, θα αναβληθεί το αμέσως επόμενο παιχνίδι του. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την ερχόμενη Παρασκευή 11/12/2020 είναι ορισμένο το ματς με την Καρμιώτισσα στο «Στέλιος Κυριακίδης»

Ωστόσο, την Τετάρτη 16/12/2020 είναι ορισμένη η αναμέτρηση κυπέλλου με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, η οποία επίσης υπάρχει ορατό ενδεχόμενο να αναβληθεί.

Τι λέει το πρωτόκολλο: «Ο αγώνας αναβάλλεται στη περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι είναι στην λίστα Α και Β της ομάδας Ανδρών του Σωματείου, σε περίοδο εντός 7 ημερών. Στην περίπτωση που υπάρχει θετικό τεστ ποδοσφαιριστή την ημέρα του αγώνα, ο αγώνας θα διεξαχθεί μόνο αν προσκομιστούν προ του αγώνα αρνητικά αποτελέσματα για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Η απόφαση για αναβολή αγώνα θα λαμβάνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας».

Στο απευκταίο σενάριο, η ΚΟΠ θα βρεθεί σε θέση και πάλι να αναζητεί ημερομηνίες διεξαγωγής παιχνιδιών. Και όλα αυτά ενώ θα αναμένονται τα τεστ στην Ομόνοια, που αγωνίστηκε ψες με τον ΑΠΟΕΛ. Οι πράσινοι θα αναμετρηθούν με την Πάφος FC τη Δευτέρα, ενώ μεσολαβεί το ματς του κυπέλλου UEFA με την Αϊντχόφεν στο Άμστερνταμ.

Το πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου λέει το εξής: «Εφόσον σε μια ομάδα υπάρξουν κρούσματα από τον κορωνοϊό, το ματς της θα μπορεί να γίνει εφόσον υπάρχουν 13 διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές της και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται κι ένας τερματοφύλακας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ