aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ζέρο» για Κβιλιτάια; Απροβίβαστος ο Τομανέ!

«Ζέρο» για Κβιλιτάια; Απροβίβαστος ο Τομανέ!

Μονολεκτικά απάντησε ο Ρικάρντο Σα Πίντο σε ερώτηση για το κατά πόσο επηρέασε η απουσία του Γκιόργκι Κβιλιτάια στο ντέρμπι «αιωνίων» του ΑΠΟΕΛ με την Ομόνοια. «Ζέρο», δηλαδή καθόλου, είπε ο Πορτογάλος τεχνικός. Αν η απάντηση του Σα Πίντο ήταν με ειλικρίνεια ή απλά δεν ήθελε να εκθέσει τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν το γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

Προφανώς και κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας τι κατάληξη θα είχε το ντέρμπι εάν ήταν διαθέσιμος ο Κβιλιτάια. Όμως, όσο κι αν το αρνείται ο Σα Πίντο, η απουσία του Γεωργιανού ήταν κάτι περισσότερο από αισθητή. Άλλωστε, ο ΑΠΟΕΛ έμεινε για πρώτη φορά «άσφαιρος» σε εντός έδρας παιχνίδι και ο Κβιλιτάια είναι ο δεύτερος του σκόρερ στο πρωτάθλημα με έξι γκολ (όσα και ο Εντονγκαλά).

Στο κάτω – κάτω θα έδινε μία επιπλέον επιλογή για τη γραμμή κρούσης που δεν υπήρχε εν τη απουσία του, σ’ ένα ματς στο οποίο ο ΑΠΟΕΛ σε μεγάλο διάστημα γυρόφερνε την περιοχή της Ομόνοιας, όμως δεν είχε τις λύσεις για να παραβιάσει την εστία του Φαμπιάνο.

Σύμφωνοι, δεν πρόκειται για δεινό γκολτζή, όμως, η παρουσία του Κβιλιτάια βελτιώνει τις επιδόσεις όλων των παικτών γύρω από αυτόν (εξτρέμ και μέσους), εξαιτίας της ικανότητάς του να παίξει με πλάτη στο αντίπαλο τέρμα, να κοντρολάρει τη μπάλα σε δύσκολες συνθήκες και να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του. Επιπλέον, δίνει όγκο στο αντίπαλο «κουτί» και κάνει τη ζωή των αντίπαλων αμυντικών πολύ δύσκολη. Σε αντίθεση με τον Τομανέ, ο οποίος στο ντέρμπι με την Ομόνοια πρόσθεσε άλλη μία άσχημη εμφάνιση και με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις (τα γκολ με τον Εθνικό στο Δασάκι και την Ανόρθωση στο ΓΣΠ) παίρνει απροβίβαστη βαθμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ