aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Του πήρε τον «αέρα», την πρωτιά και τον… καλό διάδρομο

ΑΠΟΕΛ: Του πήρε τον «αέρα», την πρωτιά και τον… καλό διάδρομο

Αφεντικό στη μάχη διεκδίκησης του πρωταθλήματος έγινε (ξανά) ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έκοψαν τα «φτερά» του Άρη, τον οποίο υποχρέωσαν σε ήττα μετά από εφτά διαδοχικές νίκες και αγκάλιασαν την πρωτιά με το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΕΛ και Άρης μετρούν από μία νίκη με το ίδιο σκορ (1-0), με την ομάδα της Λευκωσίας να υπερτερεί στον συνολικό συντελεστή τερμάτων με +37, έναντι +28 της λεμεσιανής ομάδας. Έτσι, το σύνολο του Ρικάρντο Σα Πίντο (εάν δεν γίνουν θαύματα στην τελευταία αγωνιστική) θα μπει στην κούρσα της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος από τον… καλό διάδρομο.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν τον αγώνα με το πόδι τέρμα στο γκάζι. Με ορμή από τον κόσμο έκλεισαν τον Άρη στα καρέ του και κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε προβάδισμα, με το γκολ του Εντονγκαλά στο 20’, μετά την άψογη κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες στον κενό χώρο. Ο ΑΠΟΕΛ διαχειρίστηκε αρκετά καλά το προβάδισμα του, με τον Βιντ Μπέλετς να δηλώνει «παρών» σε δύο φάσεις που η γαλαζοκίτρινη άμυνα ήταν σε ανισορροπία. Στο τετ α τετ με τον Νίκολιτς στο 44’ και το σουτ του Μπένγκτσον στο 67’.

Εννοείται πως η επιτυχία επί του Άρη δεν εξασφαλίζει το παραμικρό. Όμως, ήταν το καλύτερο γιατρικό για τον ΑΠΟΕΛ μετά τις απώλειες βαθμών στα παιχνίδια με ΑΕΚ και ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έβγαλαν αντίδραση απέναντι στον βασικό συνδιεκδικητή για την κατάκτηση του τροπαίου, του οποίου πήραν τον.. αέρα στο ΓΣΠ, με τρεις διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ