aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το βάρος στις πλάτες τους!

ΑΠΟΕΛ: Το βάρος στις πλάτες τους!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Φτάνοντας μόλις στα μέσα Νοεμβρίου, ο ΑΠΟΕΛ μετρά ήδη 17 επίσημα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη. Έξι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τέσσερα στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, έξι στο πρωτάθλημα και ένα για το Σούπερ Καπ. Δεν είναι και μικρός ο αριθμός των αγώνων εάν λάβουμε υπόψη ότι η σεζόν άρχισε στις 23 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα το τεχνικό τιμ προτίμησε ως επί το πλείστον τους ποδοσφαιριστές που έκρινε πιο έτοιμους. Υπήρξε ένα συγκεκριμένο γκρουπ,  όμως, που τράβηξε μεγάλο «κουπί», παρά το γεγονός πως κατά το τελευταίο διάστημα ο Τόμας Ντολ έχει «ανοίξει» το ροτέισον.

Το πλέον αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο, αποτελώντας μάλιστα τον μοναδικό από τους 23 συμπαίκτες του που πέτυχε κάτι τέτοιο. Το κοντέρ του, δηλαδή, γράφει 1.530 λεπτά. Τρέχει χωρίς ανάσα και το σημαντικότερο δείχνει να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα! Ο 28χρονος ακραίος αμυντικός διέψευσε όσους θεωρούσαν ότι δεν θα άντεχε τους ρυθμούς και τις απαιτήσεις. Τα έχει καταφέρει περίφημα, δείχνοντας ότι αποτελεί ποδοσφαιριστή πολύ καλού επιπέδου.

Τα συμπεράσματα που αντλούνται από τον αναλυτικό πίνακα που παραθέτουμε, προφανώς είναι πάρα πολλά. Ο Βιντ Μπέλετς, άλλος ένας που προστέθηκε στο ρόστερ το καλοκαίρι, «τρέχει» με 1.300 και βάλε! Δεν αγωνίσθηκε μονάχα σε ένα ματς του πρωταθλήματος, όπως και στο 90λεπτο για το Σούπερ Καπ. Με αυτά και με αυτά, μετρά 1.350 λεπτά ενώ, παρέα με τον Μιχαΐλοβιτς είναι οι μοναδικοί που έπαιξαν χωρίς ανάσα και στα 10 ευρωπαϊκά ματς. Ακολουθεί ο επίσης εξαιρετικός Νικόλας Ιωάννου με μόλις 33 λεπτά λιγότερα από τον διεθνή Σλοβένο τερματοφύλακα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ για Βούρο και ΑΕΚ Αθηνών: «Τι άλλο να πούμε εμείς;»

Πόσοι άλλοι γαλαζοκίτρινοι έχουν «σπάσει» το φράγμα των 1.000 λεπτών; Πέντε. Αναφερόμαστε στους Ούρος Μάτιτς (1.201) Γιώργο Μερκή (1.184), Μούσα Αλ Τάαμαρι (1.177), Λούκας Σόουζα (1.142) και Αντρίγια Πάβλοβιτς (1.135). Μία οκτάδα ποδοσφαιριστών, οι οποίοι, βάσει του χρόνου συμμετοχής τους, έχουν… σηκώσει τον ΑΠΟΕΛ μέχρι στιγμής, στις πλάτες τους.

Πόσοι και ποιοι θα αντέξουν έως το τέλος, θα φανεί. Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, τα πρωτεία στις συμμετοχές δεν έχουν, πλέον, μόνο τερματοφύλακες και μέσοι, αλλά και αμυντικοί, όπως και επιθετικοί.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Που κτυπά η «γαλαζοκίτρινη» καρδιά

Και δύο γκρουπ παικτών

Οι 24 ποδοσφαιριστές που έχουν χρησιμοποιηθεί στα 17 πρώτα 90λεπτα της χρονιάς, είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση σχετικά με το ρόστερ, το βάθος του, την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχει βάλει στο δυναμικό του ο ΑΠΟΕΛ, αλλά και τη δυσκολία των αγώνων που έχει βδομάδα τη βδομάδα. Όλοι είναι απαραίτητοι, όλοι οφείλουν να μπαίνουν και να είναι έτοιμοι να παίξουν. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι αριθμοί ορισμένων παικτών σε Κύπρο και Ευρώπη παρουσιάζουν σημαντική απόκλιση. Για παράδειγμα, ο Αντόνιο Γιάκολις μετρά 77 λεπτά στις εγχώριες διοργανώσεις και 465 στις ευρωπαϊκές. Ο Ρομάν Μπέζιακ έχει 95 λεπτά στις εγχώριες και 403 στην Ευρώπη. Ο Σάββας Γκέντσογλου 212 στις εγχώριες και 653 στην Ευρώπη. Από την άλλη, ο Αντρέ Βιντιγκάλ έπαιξε στις εντός τειχών διοργανώσεις 556 λεπτά και 52 στην Ευρώπη. Ο Μπόι Βάτερμαν χρησιμοποιήθηκε μόνο για 180 λεπτά στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το αξιοσημείωτο με Εφραίμ, Στάθη

Ο Τόμας Ντολ έχει σκοπό να «ανοίξει» ακόμη περισσότερο το ροτέισον. Θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά μέχρι τώρα. Εκτός από τους Χρίστο Σιέλη και Ομάρ Χάνι που μετρούν από 11 και 6 λεπτά, αντιστοίχως, στην ουρά βρίσκονται δύο μπαρουτοκαπνισμένοι. Ο Γιώργος Εφραίμ έπαιξε για μόλις 106 λεπτά και πολύ λιγότερα ο Στάθης Αλωνεύτης. Συγκεκριμένα 38. Το αξιοσημείωτο με τους εν λόγω παίκτες είναι το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκαν στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, σε αντίθεση με τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που δεν αγωνίσθηκαν καθόλου.

Πέντε μόλις Κύπριοι παίκτες

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 24 ποδοσφαιριστές πήραν λεπτά συμμετοχής, μόλις 5 είναι Κύπριοι. Εκτός από τους προαναφερθέντες, Γιώργο Εφραίμ-Στάθη Αλωνεύτη και των πρώτων σε λεπτά συμμετοχής Νικόλα Ιωάννου-Γιώργο Μερκή, αγωνίσθηκε κι ο Χρίστος Σιέλης για 6 μόλις λεπτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ