aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι το προφανές

ΑΠΟΕΛ: Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι το προφανές

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ποιος είναι ο ΑΠΟΕΛ (και) με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο; Αυτός που κέρδισε κατά σειρά τον Ερμή (3-0), την Πάφος FC (3-2), απέκλεισε τον Απόλλωνα στο κύπελλο (2-1) και θα μπορούσε να επιβληθεί της ΑΕΚ (1-1); Μήπως, αυτός που δεν κέρδισε ούτε ένα από τρία τελευταία ντέρμπι (Ανόρθωση 0-0, Απόλλων 0-1, ΑΕΛ 0-2), δεν σκόραρε ούτε μία φορά, παρουσιάζοντας χτυπητές αδυναμίες και στις τρεις γραμμές;

Οι αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις του ΑΠΟΕΛ κατά την τρέχουσα σεζόν δεν έχουν σταματημό. Είτε στον πάγκο βρισκόταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης είτε ο Λούκας Χατζηλούκας είτε ο Μικ Μακάρθι, επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι το προφανές:

Ο φετινός ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να ανταποκριθεί, απέχοντας σε αγωνιστικό προσανατολισμό και κατεύθυνση από τις ομάδες που τουλάχιστον κυνηγούν τον τίτλο. Διαθέτει ποδοσφαιριστές πολύ κατώτερης ποιότητας σε σχέση με άλλους που αγωνίζονταν τα προηγούμενα χρόνια στη θέση τους και, μοιραία, δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Το θέμα από εδώ και πέρα, ασφαλώς, είναι το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση ο Σάββας Πουρσαϊτίδης. Εθνικός Άχνας, Ολυμπιακός, Νέα Σαλαμίνα και Ομόνοια τα ματς που απέμειναν, με την «αιώνια» αντίπαλο να τη συναντά και ενδιάμεσα στην προημιτελική φάση του κυπέλλου.

Τα αγωνιστικά δεδομένα είναι ζόρικα. Και για να μη γίνουν τραγικά στη συνέχεια (με βάση και τη χθεσινή κλήρωση στο κύπελλο), κλείνοντας τη χρονιά χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο, εννοείται πως πάρα πολλά πρέπει να αλλάξουν. Ο Ελλαδίτης προπονητής, εξάλλου, έστειλε μήνυμα ότι στη συνέχεια θα χρησιμοποιεί μόνο όσους θέλουν να αγωνίζονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ