aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το σχέδιο του Ουζουνίδη, βάζει και νεαρούς στην «εξίσωση»

ΑΠΟΕΛ: Το σχέδιο του Ουζουνίδη, βάζει και νεαρούς στην «εξίσωση»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ εργάζονται καθημερινώς καθώς η ατζέντα των θεμάτων είναι μεγάλη και αφορά στη συνολική στρατηγική του συλλόγου. Μεταξύ άλλων, οργανώνουν το πλάνο της θερινής προετοιμασίας, ξεκαθαρίζοντας τις όποιες λεπτομέρειες εκκρεμούν. Μια από αυτές είναι οι ποδοσφαιριστές που θα προπονηθούν υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ξέχωρα από αυτούς που διατηρούν συμβόλαιο και τράβηξαν μπόλικο κουπί κατά τη λήξασα σεζόν, την πρώτη ομάδα θα ακολουθήσουν και νεαροί. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, μιας και η φιλοσοφία είναι η ανάδειξη και η βελτίωση των ταλέντων.

Ο Ελλαδίτης προπονητής, λοιπόν, βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την ετοιμασία της λίστας, με τους ποδοσφαιριστές να ενημερώνονται σύντομα καθώς την ερχόμενη Τετάρτη γίνεται αρχή με τις εργομετρικές εξετάσεις. Οι Χρήστος Σιέλης, Λούκας Καλογήρου, Γιάννης Σατσιάς και Νικόλας Κουτσάκος θα πάρουν προσκλητήριο· ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλοι. Όπως είναι για παράδειγμα ο 18χρονος μέσος Χρήστος Γαβριήλ, ο οποίος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, χρονικής διάρκειας τριών ετών.

Δεν θα έχουν ρόλο «συμπληρωματικών», αφού ο Ουζουνίδης πιστεύει ότι έχουν την ποιότητα, το ταλέντο και την προοπτική να αποτελέσουν παίκτες της ανδρικής ομάδας. Ο Χρήστος Σιέλης πήρε στην περσινή σεζόν το βάπτισμα του πυρός αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και στη νέα αγωνιστική περίοδο υπάρχει πλάνο για να πάρει πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Με σκληρή δουλειά και πείσμα, εκφράζεται η αισιοδοξία πως ο 20χρονος αμυντικός θα καθιερωθεί, εκτοξεύοντας τις «μετοχές» του.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Ο γρίφος των στόπερ και τα έξι συμβόλαια

Άλλο ένα καλοκαίρι θα βρει τον Λούκα Καλογήρου στην ανδρική ομάδα. Ο 18χρονος αμυντικός συμμετείχε και πέρσι στη θερινή προετοιμασία και μάλιστα, έπαιξε στα τρία από τα πέντε πρώτα φιλικά ματς (91 συνολικά λεπτά). Σαφώς πιο ώριμος ποδοσφαιρικά και με περισσότερη πίστη στις δυνατότητές του, έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο για να προχωρήσει.

Όσον αφορά στον Γιάννη Σατσιά, γιο του άσου Μαρίνου Σατσιά, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και προστέθηκε στις επιλογές του Ουζουνίδη. Όσοι έχουν δει αγωνιζόμενο τον 18χρονο μέσο εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια, κάνοντας λόγο για σπουδαίο ταλέντο. «Εύκολα μπορεί να παίξει 15-20 λεπτά σε παιχνίδι στην Α’ Κατηγορία», σχολίασε προ ημερών ο Κώστας Φασουλιώτης, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι το τι «υλικό» υπάρχει στα τμήματα υποδομής του ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Η θέση του ΑΠΟΕΛ για Ιωάννου – Νότιγχαμ και η αφετηρία του €1.000.000

Άλλος ένας, ακόμη πιο μικρός από τους προαναφερθέντες, κερδίζει «διαβατήριο» για την πρώτη ομάδα. Ο λόγος για τον Νικόλα Κουτσάκο. Γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2003, δηλαδή πριν κλείσει 17 ετών προωθείται. Έχει «ματώσει» το πλεκτό στα πρωταθλήματα μικρότερων ηλικιών, προκάλεσε το ενδιαφέρον με τις αγωνιστικές ικανότητές του και στον ΑΠΟΕΛ θέλουν να του δώσουν από τώρα την ευκαιρία για να περάσει το κατώφλι του αθλητικού κέντρου «Αρχάγγελος».

Ο ΑΠΟΕΛ της τελευταίας 10ετίας έχει επενδύσει εκατομμύρια στην ανακάλυψη, εξέλιξη και ανάδειξη ποδοσφαιριστών. Και για αυτόν τον λόγο οι ακαδημίες αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του οργανογράμματος. Στόχος είναι η ανάδειξη παικτών που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη ομάδα. Δύσκολο και χρονοβόρο εγχείρημα, που όμως αξίζει. Και στον ΑΠΟΕΛ, έχουν έναν πλέον λόγο παραπάνω καθώς πάνε χρόνια να επανδρώσουν την ανδρική ομάδα με ένα «παιδί» από τα σπλάχνα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ