aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το… σχέδιο για τον Νταουσβίλι

ΑΠΟΕΛ: Το… σχέδιο για τον Νταουσβίλι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Εδώ και καιρό ή, για να ακριβολογούμε, πολύ πριν από το φινάλε της λήξασας σεζόν, το θέμα του αμυντικού μέσου απασχολεί έντονα και στον ΑΠΟΕΛ έριξαν το βάρος των προσπαθειών τους για να βρουν τον κατάλληλο. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έχει τον πρωτεύοντα ρόλο για την απλούστατη αιτία ότι το «σκυλί» στον χώρο του κέντρου είναι βασικό εργαλείο που θέλει να έχει στα χέρια του, «χτίζοντας» ένα ισχυρό σύνολο για την επόμενη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Νταουσβίλι: «Θέλω να φύγω να πάω στον ΑΠΟΕΛ»

Πράγματι, έχουν κοιτάξει οι πρωτευουσιάνοι αρκετές περιπτώσεις, όμως ο Ελλαδίτης προπονητής είναι αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Φαίνεται άλλωστε από την πορεία των διαπραγματεύσεων και από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή παρατηρείται στασιμότητα στο θέμα.

Ο Πουρσαϊτίδης είναι εμφανές πως σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι ξεκάθαρος. Θέλει τον Μουρτάζ Νταουσβίλι της Ανόρθωσης και δεν κάνει πίσω. Αυτός είναι ο παίκτης που παραμένει αμετακίνητος στην κορυφή της σχετικής λίστας, αλλά πρόκειται για δύσκολη περίπτωση που απαιτεί χρόνο. Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ επιμένει και δεν βιάζεται, διότι προφανώς δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εάν ίσχυε το αντίθετο, ίσως να προχωρούσε ήδη σε άλλη επιλογή.

Γιατί επιμένει τόσο πολύ στον Νταουσβίλι; Πρώτα απ’ όλα έχει την πολυτέλεια, όπως προαναφέραμε, του χρόνου. Παρόλο που απουσιάζει ένας παίκτης-σκούπα στη μεσαία γραμμή, κάτι που είναι εμφανές μετά την απόσυρση από την ενεργό δράση του Νούνο Μοράις, κάνει υπομονή. Επίσης, ο διεθνής Γεωργιανός απέδειξε ότι είναι ηγετική φυσιογνωμία, κάτι που έπραξε κατά τη διετή θητεία του στην Ανόρθωση. Πρώτα απ’ όλα έχει μαχητικότητα και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Στοιχεία άκρως σημαντικά για τον ΑΠΟΕΛ που θέλει να βλέπει ο Πουρσαϊτίδης.

Είναι παίκτης, επίσης, που δεν σταματά να τρέχει και να «κόβει», έχοντας την ευχέρεια να δημιουργήσει παραλλήλως παιχνίδι, πατώντας περιοχή. Σε μικρό χώρο έχει τον τρόπο να βρει τη σωστή επιλογή. Είναι το στυλ του κόφτη που θέλει, ένας παίκτης που δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, αλλά ο ΑΠΟΕΛ θα χρειαστεί να περιμένει αφού είναι στη μέση το συμβόλαιο που διατηρεί με την Ανόρθωση. Πρόκειται για ζόρικη και ιδιαίτερη περίπτωση, ανεξαρτήτως της επιθυμίας του Γεωργιανού να ντυθεί στα γαλαζοκίτρινα (διετές συμβόλαιο με αποδοχές περίπου 300.000 ευρώ), συναντώντας εκ νέου τους Γκιόργκι Κβιλιτάια και Τορνίκε Οκριασβίλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ