aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το «κάστρο» έπεσε και πρέπει να... ξανακτιστεί

ΑΠΟΕΛ: Το «κάστρο» έπεσε και πρέπει να… ξανακτιστεί

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η φετινή τραγική, όσον αφορά το πρωτάθλημα, σεζόν για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ αποτυπώνεται ξεκάθαρα τόσο στην βαθμολογική θέση που βρίσκεται η ομάδα όσο και στις εμφανίσεις της κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Είναι όμως ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση. Το άλλοτε «κάστρο» του ΓΣΠ, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς στις προηγούμενες, γεμάτες επιτυχία χρονιές των γαλαζοκιτρίνων… έπεσε. Η ομάδα της Λευκωσίας στήριξε αρκετές από τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος της στον παράγοντα έδρα. Φέτος τα πράγματα όμως είναι πολύ διαφορετικά…

Στο φετινό πρωτάθλημα σε σύνολο 14 εντός έδρας αγώνων, ο ΑΠΟΕΛ έχει καταφέρει να προσθέσει στο «σακούλι» μόνο τους 19 από τους 42 βαθμούς που θα μπορούσε. Έχει πανηγυρίσει μόλις πέντε νίκες, ενώ έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Τέσσερις φορές παράλληλα έμεινε στην ισοπαλία.

Ήδη με την πρόσληψη του Σάββα Πουρσαϊτίδη στην τεχνική ηγεσία, έχει αλλάξει εν μέρει η εικόνα της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια. Με εξαίρεση τον αγώνα κόντρα στον Εθνικό, στον οποίο οι γαλαζοκίτρινοι γνώρισαν την ήττα (2-3), η παρουσία τους στα υπόλοιπα ματς ήταν αρκετά καλή. Στο ΓΣΠ με τον «Πούρσα» στον πάγκο νίκησαν Ερμή (3-0), Νέα Σαλαμίνα (3-1) και Απόλλων για το κύπελλο (2-1). Στα ντέρμπι με ΑΕΚ, Ανόρθωση και Ομόνοια έμειναν στην ισοπαλία, ωστόσο κυρίως κόντρα στους πράσινους άφησαν θετικές εντυπώσεις.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης όντας πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, σε μια εποχή στην οποία το ΓΣΠ αποτελούσε φόβητρο για τον κάθε αντίπαλο, γνωρίζει πολύ καλά πως το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ένα από τα πολλά, που πρέπει να βελτιώσει την επόμενη σεζόν. Δεν νοείται εξάλλου ανά το παγκόσμιο, ομάδα να καταφέρει να κάνει πρωταθλητισμό με τόσο φτωχή εντός έδρας συγκομιδή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ