aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το αντίδοτο στην αδυναμία και ο σοφότερος Ίνγκεμπριγκτσεν

ΑΠΟΕΛ: Το αντίδοτο στην αδυναμία και ο σοφότερος Ίνγκεμπριγκτσεν

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Δύο στα δύο με τεσσάρες για τον Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Ο Νορβηγός τεχνικός οδήγησε τους «γαλαζοκίτρινους» σε δεύτερη σερί νίκη και πάλι σκοράροντας τέσσερα τέρματα και ο απολογισμός στους αγώνες με Ένωση Νέων Παραλιμνίου και Ολυμπιακό δείχνει έξι βαθμούς και συντελεστή τερμάτων οκτώ υπέρ και δύο κατά.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ δεν εθελοτυφλεί γι’ αυτό και στάθηκε κυρίως στην άσχημη εικόνα που είχαν οι μόνιμοι πρωταθλητές των τελευταίων χρόνων στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τους «μαυροπράσινους» (4-2). Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν κάκιστοι, έμειναν πίσω στο σκορ με 1-0 και δεν δέχθηκαν περισσότερα γκολ λόγω της ικανότητας του Μπέλετς και της αστοχίας των παικτών του Πάμπου Χριστοδούλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε όπως ακριβώς και στο ντεμπούτο του Κόρε Ίνγκεμπριγκρσεν στον πάγκο του. Επιθετικός, με πολυφωνία στη δημιουργία φάσεων, πίεση από ψηλά και κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών του, ώστε να μην μένει εκτεθειμένος στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, αλλά ήταν ευάλωτος όταν ο Ολυμπιακός έκλεβε μπάλες και έβγαινε στην αντεπίθεση. Η ομάδα του Τακτακαλά διαθέτει περισσότερη ποιότητα και ταχύτητα σε σχέση με την Ένωση και ο Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν σαφώς διαπίστωσε την σχετική αδυναμία της ομάδας του. Όταν μπήκε η… θηλιά στο λαιμό ο ΑΠΟΕΛ βελτιώθηκε και πήρε στο τέλος μία σχετικά εύκολη νίκη παρά τα καρδιοχτύπια στο πρώτο ημίχρονο. Αντίδοτο στην αδυναμία του ΑΠΟΕΛ ήταν η ποιότητα των παικτών του και η ταχύτητα στην ανάπτυξη της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: €400.000 στον Ερυθρό Αστέρα συν ποσοστό μεταπώλησης

Ακολουθεί σε τέσσερις ημέρες το ντέρμπι με την Ανόρθωση. Ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικών δεδομένων σε σχέση με τα δύο που προηγήθηκαν με τον Κόρε Ίνγκεμπριγκστεν πιο σοφό σε σχέση με τις δυνατότητες του ρόστερ που έχει στη διάθεσή του. Ο Νορβηγός διατήρησε την ενδεκάδα που παρέταξε στο ντεμπούτο του με μοναδική αλλαγή τον Βούρο, ο οποίος θα είναι βασικός και στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», καθώς ο Σάβιτς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών.

Διαβάστε επίσης: Ίνγεκμπριγκτσεν: «Κάναμε ότι ήθελε ο Ολυμπιακός. Χρειάζεται καλύτερη δομή»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ