aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το +4, ο Φακινέτι, ο Τάαμαρι και ο πετροβολισμός

ΑΠΟΕΛ: Το +4, ο Φακινέτι, ο Τάαμαρι και ο πετροβολισμός

Με ηρεμία και προσήλωση ως προς την επίτευξη του στόχου της κατάκτησης του πρωταθλήματος βρίσκει τον ΑΠΟΕΛ η επόμενη μέρα της εκτός έδρας νίκης με 1-0 επί της ΑΕΛ στο ντέρμπι κορυφής της 17ης αγωνιστικής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων στάθηκε στην εξαιρετική απόδοση του αντιπάλου, την ικανότητα του ΑΠΟΕΛ να διαχειρίζεται την κορυφή, στην επιστροφή του Τάαμαρι, τα μετεγγραφικά και το απαράδεκτο περιστατικό του πετροβολισμού του λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή από την Λεμεσό στη Λευκωσία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τη νίκη επί της ΑΕΛ: «Μετά και το δεύτερο δείγμα αναμέτρησης με την ΑΕΛ, είναι η ομάδα που μας έχει δυσκολέψει περισσότερο. Όπως τονίστηκε και στην δημοσιογραφική διάσκεψη είναι η ομάδα που κατάφερε να περιορίσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τους χώρους. Ήταν μια επανάληψη λίγο-πολύ του πρώτου αγώνα με τακτική χωρίς πολλές ευκαιρίες. Θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες ήταν υπέρ μας. Σε μια φάση που είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε, έκανε ενστικτώδη απόκρουση ο τερματοφύλακας η μπάλα κατέληξε στον Ενσούε, ο οποίος σούταρε και ήρθε το πέναλτι. Η ΑΕΛ αφού ήρθαμε αριθμητικά στα ίσα ήταν φυσιολογικό να πιέσει. Εμείς είχαμε τις δικές μας ευκαιρίες αλλά σε αυτούς τους αγώνες το μοναδικό που πρέπει να επιδιώκεις είναι τους τρεις βαθμούς και αυτό κάναμε στο Τσίρειο».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το 27-4 που… τρομάζει

Πόσο σημαντική είναι η διαφορά των τεσσάρων βαθμών: «Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε και να μένουμε στην κορυφή. Όταν μια ομάδα ανεβαίνει στην κορυφή ξέρει ότι όσο κερδίζει θα παραμένει εκεί. Αν η διαφορά είναι στον έναν βαθμό, στους τέσσερις ή στους εφτά έρχεται το θέμα διαχείρισης και πνευματικής αντίληψης. Και σε αυτό το κομμάτι είμαστε αρκετά έμπειροι για να το κάνουμε. Ο ΑΠΟΕΛ διαχρονικά είναι μια ομάδα που δείχνει ότι μπορεί να διαχειρίζεται την κορυφή και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Για την επιστροφή του Τάαμαρι; «Ο Μούσα θα επιστρέψει και να μπει στις προπονήσεις την Παρασκευή. Ο κ. Τραμετσάνι και ο κ. Τέτι μίλησαν με τον ποδοσφαιριστή. Είναι ιδιαίτερα φορτισμένος, πίστευε στο καλύτερο. Ήταν υπέρβαση που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αλλά το να χάνεις την πρόκριση στα πέναλτι είναι επίπονο. Του είπαν ότι μπορεί να πάει να επισκεφθεί την οικογένεια του στην Ιορδανία και να επιστρέψει την Παρασκευή».

Διαβάστε επίσης: Πάτησε «γκάζι» για Φακινέτι ο ΑΠΟΕΛ

Για τα μετεγγραφικά και το όνομα του Φακινέτι; «Δεν γνωρίζω με ποιους διαπραγματεύεται ο κ. Τέτι. Γνωρίζω επίσης ότι δεν διαπραγματεύεται με μόνο έναν ποδοσφαιριστή. Ότι γίνεται το ξέρει ο κ. Τέτι και θα μας ενημερώσει όταν θα είμαστε τόσο κοντά για να προχωρήσουμε σε θέμα υπογραφών. Από κει και πέρα είπα κάτι το οποίο θα υπενθυμίσω. Για να φέρουμε άλλον ποδοσφαιριστή που δεν είναι κάτω των 22 θα πρέπει να αφαιρεθεί και ποδοσφαιριστής από το ρόστερ».

Για την συμπεριφορά του Πάολο Τραμετσάνι μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος για άλλη μία φορά κέρδισε τις εντυπώσεις: «Εμείς βλέπουμε καθημερινά την συμπεριφορά του και δεν μας προκαλεί έκπληξη. Ο κ. Τραμετσάνι ανέφερε την καλή δουλειά του κ. Κέρκεζ γιατί έχουμε ένα δεύτερο δείγμα κόντρα στην ΑΕΛ και είχαμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Δεν μπορούσαμε εύκολα να έχουμε κατοχή, δεν μπορούσαμε ένα παίξουμε κάθετα ή διαγώνια όπως θέλουμε να παίζουμε και αυτό έχει να κάνει με το καλό διάβασμα του αντίπαλου προπονητή. Ο κ. Τραμετσάνι είναι ένας προπονητής που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το γήπεδο. Όταν ασχολείσαι με ένα συγκεκριμένο κομμάτι και είσαι καλός μπορείς να βλέπεις και την διαφορά που γίνεται. Έχει να διαχειριστεί πέραν των 25 ποδοσφαιριστών που θεωρούν τον εαυτό τους άξιο να είναι στην 11άδα και το πιο πιθανό αυτό να ισχύει αν δει κανείς τον πάγκο. Δεν είναι εύκολο να το διαχειρίζεσαι αυτό».

Για τον πετροβολισμό του λεωφορείου της ομάδας: «Στον αυτοκινητόδρομο γίνονταν κάποια οδικά έργα και εκεί πετροβολήθηκε το λεωφορείο της ομάδας. Θρυμματίστηκε ένα γυαλί στο πίσω μέρος του λεωφορείου, ευτυχώς χωρίς να έχουμε κάποιο τραυματισμό. Μακάρι να βρεθούν οι ένοχοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ