aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το 27-4 που… τρομάζει

ΑΠΟΕΛ: Το 27-4 που… τρομάζει

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος, τόσο περισσότερο το… πόδι του ΑΠΟΕΛ πατάει το γκάζι. Οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν έβδομη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα (ένατη σε όλες τις διοργανώσεις) και από τις 3 Δεκεμβρίου, όταν κέρδισαν με 5-1 τον Απόλλωνα μοιάζουν ασταμάτητοι.

Σε εννέα ματς πέτυχαν 27 τέρματα και δέχθηκαν μόλις 4, αντιμετωπίζοντας μάλιστα τις πέντε (Απόλλων, Ομόνοια, Σαλαμίνα, Ανόρθωση, ΑΕΛ) από τις έξι ομάδες που τον ακολουθούν στον βαθμολογία και χωρίς να παίρνουν γκολ από τους λεγόμενους… καθαρόαιμους επιθετικούς αν τελικά υπάρχουν τέτοιοι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Επιδόσεις που μαρτυρούν τα πάντα για το… ασχημόπαπο που παρέλαβε ο Πάολο Τραμετσάνι και μεταμόρφωσε σε «κύκνο». Το… μομέντουμ για τον ΑΠΟΕΛ δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Οι εξάκις σερί πρωταθλητές έβγαλαν χωρίς την παραμικρή απώλεια τη δοκιμασία χωρίς τον κορυφαίο τους ποδοσφαιριστή, τον Μούσα Αλ-Τάαμαρι, ο οποίος επιστρέφει στον «Αρχάγγελο», αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ιορδανίας στο Asian Cup. Και να ήταν μόνο αυτό…

Διαβάστε επίσης: Πάτησε «γκάζι» για Φακινέτι ο ΑΠΟΕΛ

Η απεξάρτηση από τον Τάαμαρι, η απεξάρτηση από τον Καρλάο ή από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή του ρόστερ είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που κέρδισε ο Πάολο Τραμετσάνι. Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί κάποιος να προβλέψει ότι στο άμεσο μέλλον ο ΑΠΟΕΛ θα είναι ακόμα καλύτερος.

Οι επιστροφές ποδοσφαιριστών (Τάαμαρι, Ντε Βινσέντι), η ενσωμάτωση του Μπέζιακ και η ικανότητα του Τραμετσάνι να παίρνει το 100% από όλους τους ποδοσφαιριστές είναι λόγοι για τους οποίους πέραν της διαφοράς των τεσσάρων βαθμών οι γαλαζοκίτρινοι είναι το φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Όμως, όπως δεν… έχασαν το πρωτάθλημα τον Οκτώβριο, όπως πολλοί πίστεψαν, έτσι ούτε και τώρα το κατέκτησαν. Ο ΑΠΟΕΛ είναι στο σωστό δρόμο για την επίτευξη ενός ιστορικού επιτεύγματος, της κατάκτησης του έβδομου διαδοχικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στα χρονικά του κυπριακού ποδοσφαίρου από οποιαδήποτε ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ