aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Θα… περπατά στα κάρβουνα!»

ΑΠΟΕΛ: «Θα… περπατά στα κάρβουνα!»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μήνας ευρωπαϊκών υποχρεώσεων είναι ο Φεβρουάριος, κάτι που σημαίνει πως στον ΑΠΟΕΛ σκέφτονται ήδη τις δύο σημαντικές αναμετρήσεις με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ταυτόχρονα, όμως, στο μυαλό τους στριφογυρίζουν και τ’ άλλα παιχνίδια που παίρνουν σειρά στην Κύπρο, σ’ ένα ομολογουμένως ζόρικο και φορτωμένο αγωνιστικά πρόγραμμα κατά το οποίο θα βγει το… λάδι στους ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν.

Έχουμε και λέμε: Ξέχωρα από τους αγώνες στην προημιτελική φάση του κυπέλλου, ουσιαστικά η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος για τους γαλαζοκίτρινους αρχίζει αμέσως μετά το επικείμενο εκτός έδρας ματς με την Καρμιώτισσα, χωρίς με αυτό να σημαίνει πως υπάρχει υποτίμηση των δυνατοτήτων της ομάδας της Λεμεσού.

Θα ακολουθήσει η εντός έδρας δοκιμασία με την ισχυρή στην τρέχουσα σεζόν ΑΕΛ (ηττήθηκαν στον α’ γύρο με 0-1) και στο «καπάκι» η… καυτή αναμέτρηση με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (εξήλθαν ισόπαλοι στον α’ γύρο 1-1). Και οι απανωτοί αγώνες, τουλάχιστον για την πρώτη φάση του πρωταθλήματος, θα ολοκληρωθούν για τους πρωτεουσιάνους με την Ομόνοια.

Ενδιάμεσα, ασφαλώς, θα κουνήσουν δις το αστραφτερό σεντόνι του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας ως αντίπαλό τους έναν ισπανικό σύλλογο με εμπειρία, διακρίσεις και πολύ συχνές παρουσίες στον ευρωπαϊκό στίβο. Θα τα πουν με την Μπιλμπάο στις 16 του μήνα στο στάδιο Σαν Μαμές (53.289 θέσεων) και μία ακριβώς εβδομάδα μετά θα την υποδεχθούν στο στάδιο της Λευκωσίας.

Εν κατακλείδι: Πρόκειται για ένα πρόγραμμα «φωτιά» ή αν το προτιμάτε καλύτερα πρόγραμμα που σφύζει από προκλήσεις για την ομάδα του Κρίστιανσεν, με δύσκολες και συνεχόμενες αναμετρήσεις, κατά τις οποίες ο Δανός κόουτς απαιτείται να κάνει την καλύτερη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.

Αναλόγως με το τι θα έχει παρουσιάσει και βεβαίως τι θα αντλήσει βαθμολογικά ο σύλλογος, θα έχει αφενός εξαρτηθεί η παρουσία του στο ευρωπαϊκό οδοιπορικό και αφετέρου θα καταδείξει από ποια θέση θα αρχίσει τη μάχη για τη διατήρηση των σκήπτρων του γι’ άλλη μια σεζόν στο πρωτάθλημα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Καρμιώτισσα* 23η αγωνιστική

ΑΕΛ      24η αγωνιστική

Απόλλων* 25η αγωνιστική

Ομόνοια 26η αγωνιστική

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

Αθλέτικ Μπιλμπάο* α’ ματς (16/02)

Αθλέτικ Μπιλμπάο β’ ματς (23/02)

(* θα είναι φιλοξενούμενος)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ