aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Θα χτυπήσει τη Γιανγκ Μπόις εκεί που πονά!

ΑΠΟΕΛ: Θα χτυπήσει τη Γιανγκ Μπόις εκεί που πονά!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πριν από κάθε ματς μελετάς, σχεδιάζεις και ελπίζεις. Στον ΑΠΟΕΛ οι ασκήσεις επί χάρτου και οι θεωρίες προσέγγισης είναι στα φόρτε τους, με τον Τόμας Κρίστιανσεν και τους συνεργάτες του να έχουν ολοκληρώσει την αποκρυπτογράφηση της Γιανγκ Μπόις, μεθαυριανής αντιπάλου στην 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Και πού κατέληξαν; Σε μια σειρά χρήσιμων συμπερασμάτων που αποτελούν τον καλύτερο οδηγό ώστε ο σύλλογος να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στη Βέρνη που θα του επιτρέψει να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του β’ ομίλου, εκτοξεύοντας αυτομάτως τις πιθανότητες για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Επιθετική είναι η ομάδα του Άντι Χούτερ, βγάζει αυτοματισμούς και διαθέτει ταχύτατους (και έμπειρους) ποδοσφαιριστές, ικανούς να τιμωρήσουν. Προφανώς θα θελήσει να επιβάλει ένα γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ, να πιέσει έντονα στη μεσαία γραμμή και να εκδηλώσει γρήγορες αντεπιθέσεις, γνωρίζοντας πως με νίκη μπαίνει… σφήνα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Επομένως, η αποφυγή των αβίαστων λαθών αποτελεί αδήριτη ανάγκη, όπως και η έξυπνη διαχείριση του 90λεπτου, παγώνοντας και τον ρυθμό όποτε επιβάλλεται.

Παραλλήλως, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να κυκλοφορήσει με υπομονή την μπάλα προκειμένου να διασπάσει αργά ή γρήγορα την ευάλωτη ελβετική άμυνα. Το σημαντικότερο είναι οι παίκτες του Κρίστιανσεν να πιστέψουν πρώτα ότι μπορούν να παραβιάσουν την εστία του Μβογκό. Ένας καλός συνδυασμός ίσως να αρκεί ώστε να γείρει την πλάστιγγα των πιθανοτήτων, κάτι που έπραξε στην πρεμιέρα ένας μέτριος Ολυμπιακός Πειραιώς και πήρε τη νίκη (1-0).

Η Γιανγκ Μπόις εκδήλωσε σε πολλά ματς μια αδυναμία ταχύτατης σύμπτυξης όταν είναι στην επίθεση, παρουσιάζοντας και κενά μπροστά από τα δύο στόπερ. Πολλά από τα γκολ που δέχθηκε και οι επιθέσεις που «έφαγε» ήταν προϊόν των άνωθεν στοιχείων.

Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από την Γκλάντμπαχ με συνολικό σκορ 9-2, ενώ 15 φορές μάζεψε την μπάλα από το πλεκτό της σε 11 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα. Σε δύο 90λεπτα στους ομίλους οι αντίπαλοί της μέτρησαν διψήφιο αριθμών προσπαθειών για τέρμα (Ολυμπιακός 11, Αστάνα 10). Κάτι που δεικνύει πολλά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ