aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τετάρτη - Κυριακή… καμία σχέση

ΑΠΟΕΛ: Τετάρτη – Κυριακή… καμία σχέση

Η σύγκριση ανάμεσα στα δύο κοντινά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ, της περασμένης Τετάρτης με τον Άρη (4-2) και το σημερινό με τον Ακρίτα (2-0), φανερώνει αυτό που είναι ευκόλως αντιληπτό εδώ καιρό: Τη διαφορά στην απόδοση απέναντι σε αντιπάλους που παίζουν ανοιχτά σε σχέση με εκείνους που ταμπουρώνονται.

Απέναντι στους Λεμεσιανούς ήταν ανοιχτό παιχνίδι, οι δύο ομάδες βρήκαν ευκαιρίες, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν πιο εύστοχοι και πήραν σπουδαία πρόκριση με ανατροπή στους «8» του κυπέλλου. Αντιθέτως, κόντρα στην ομάδα της Χλώρακας έκλεισαν οι διάδρομοι προς την αντίπαλη περιοχή και οι ποδοσφαιριστές του Μιλόγεβιτς δυσκολεύτηκαν πολύ να φτάσουν στο γκολ.

Το πέναλτι για χέρι του Γαβριήλ ήρθε σαν μάννα εξ ουρανού και ο Κβιλιτάια έδιωξε την αγωνία αξιοποιώντας το στο 60’, ενώ όταν ο Δώνης πέτυχε δεύτερο γκολ στο 65’ όλα είχαν κριθεί.

Δεν είναι τυχαίο που εδώ και καιρό επικεντρώθηκε η προσπάθεια των γαλαζοκιτρίνων στην επιθετική ενίσχυση. Ήδη ο μοναδικός έως τώρα νεοαποκτηθέντας, Μπεν, πήρε απόψε χρόνο συμμετοχής, δείχνοντας πως χρειάζεται χρόνο ώσπου να είναι απολύτως έτοιμος, ενώ αναμένεται ο σέντερ φορ που θα δώσει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον Κβιλιτάια (ο Μακέντα παρουσιάζεται ως ο πρώτος στόχος).

Όπως και να έχει, σημασία έχει ότι ο ΑΠΟΕΛ πήρε τους τρεις βαθμούς και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την επόμενη αντίπαλό της. Το Σάββατο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την πρωτοπόρο ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής. Ένα εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο ματς, με τους γαλαζοκίτρινους να επιθυμούν την ανάκτηση της πρώτης θέσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ