aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τεντώνει τη σφεντόνα

ΑΠΟΕΛ: Τεντώνει τη σφεντόνα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ, θέλουν να δώσουν συνέχεια στις ελπιδοφόρες εμφανίσεις των τριών προηγούμενων αγώνων και το κυριότερο, να τσεκάρουν το εισιτήριο που οδηγεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Προφανώς και η Ζρίνσκι Μόσταρ δεν τρομάζει, αλλά σε τέτοια φάση της διοργάνωσης, κανένας αντίπαλος δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Εξάλλου, το εμπόδιο της ομάδας από τη Βοσνία είναι υψηλότερο σε σχέση με τις Τζιλάνι και Καϊσάρ, οπότε απαιτείται συγκέντρωση και μέγιστη δυνατή προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ (21:00, Cablenet1).

Σε τέτοιας υφής αναμετρήσεις, σαφώς και η επίτευξη ενός γρήγορου γκολ, απλουστεύει τα πράγματα. Εκτός από το γεγονός πως αναγκάζεις τον αντίπαλο να διαφοροποιήσει την τακτική του με την πάροδο του χρόνου, τον φορτώνεις με άγχος και πίεση. «Αν δεν είσαι καλός, δεν μπορείς να κερδίσεις και να προκριθείς», είναι το μήνυμα που περνούν στον ΑΠΟΕΛ, με τους ιθύνοντες στην ομάδα να διαπιστώνουν, παραλλήλως, την καλύτερη αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει το σύνολο. Πέραν από τις προσθήκες, αποδίδουν τη βελτίωση στο ότι οι ποδοσφαιριστές αφομοιώνουν τη φιλοσοφία και το τι ζητά ο προπονητής.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναλύει την αποψινή αντίπαλο, τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς του ομολόγου του, Μλάντεν Ζίζοβιτς, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές στους παίκτες ώστε να κερδίσουν την παρτίδα. Γνωρίζει για τις απουσίες της Ζρίνσκι, δηλαδή του αρχηγού Πέρο Στόικιτς (αριστερό μπακ) και του Μάριο Τιτσίνοβιτς (εξτρέμ), αλλά και του επικίνδυνου επιθετικά Μπιμπίγια, προσαρμόζοντας αναλόγως το πλάνο και τις εντολές.

Επενδύει πάρα πολλά στην τριάδα των κεντρικών μέσων, δηλαδή στους Ανουάρ Τουχαμί, Γκάγιας Ζαχίντ και Τόμας ντε Βινσέντι, οι οποίοι θα αποτελέσουν ουσιαστικά τους «μαέστρους». Με βάση την απόδοσή τους και κυρίως τις εμπνεύσεις τους, βλέπετε, θα μπορούν να κινηθούν πιο αποτελεσματικά οι Ντιεμερσί Εντογκαλά και ένας εκ των Μούσα Αλ Τάαμαρι, Ομέρ Ατζίλι στις πτέρυγες, μεταφέροντας την μπάλα υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις στο αντίπαλο κουτί.

Εκεί, όπου θα αγωνισθεί ο Mπεν Σαχάρ ή ο Άντχε Νούχιου, εκτός κι αν ο Ελλαδίτης κόουτς προτιμήσει έναν πιο ευέλικτο σχηματισμό. Δηλαδή με τον «Ντέβι» στην κορυφή και την τοποθέτηση ενός παίκτη, δίπλα από τον Ανουάρ. Το παζλ του αρχικού σχήματος θα συμπληρώσουν οι Μιγκέλ Σίλβα (τερματοφύλακας), Αντρέ Ζεράλδες, Εμίλιο Ενσούε (άκρα), Ράφαελ Σάντος, Χρίστος Σιέλης (στόπερ). Πανέτοιμος για προσφορά είναι και ο κεντρικός αμυντικός Αρτούρ Ζορζ.

Επιλογές και μάλιστα αρκετές για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα απαιτητικός. Θέλει να δει την ομάδα του να μπαίνει αποφασιστικά, να κυριαρχεί και με συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια να παραβιάσει την εστία του Κροάτη τερματοφύλακα Χόρκας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ